Η ευρωβουλευτής και πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» Αφροδίτη Λατινοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open μιλώντας μεταξύ άλλων για την διαχείριση της κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα των Τεμπών.
Αναλυτικά όσα είπε:
• Δύο ολόκληρα χρόνια. ΠΕΙΤΕ μου τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να είμαστε ασφαλείς όταν μετακινούμαστε με τα τρένα.Δύο ολόκληρα χρόνια μηδέν ενσυναίσθηση, μηδέν προόδος από την κυβέρνηση προς κάθε κατεύθυνση.
• Ο πρωθυπουργός κακώς βγήκε να κάνει τον πραγματογνώμονα, κακώς κατέβασε τον Καραμανλή στις εκλογές, κακώς έκανε την προανακριτική (όπως την έκανε), κακώς 7 χρόνια σχεδόν που κυβερνά δεν έχει βελτιώσει το δημόσιο.
• Οι οικογένειες των θυμάτων δέχτηκαν χυδαίες επιθέσεις από τη γαλάζια υπογα.
• Εμείς στη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ δεν θα κάνουμε τα κοράκια για τα ψηφαλάκια.
Η ΝΔ για τα Τεμπη δεν δικαιούται δια να ομιλεί.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τι είπε για την ανακήρυξη της αυτονομίας της Β. Ηπείρου
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου προχώρησε σε σχετική δήλωση για την συμπλήρωση 111 χρόνων από την 17η Φεβρουαρίου 1914 ,ημέρα Ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, η οποία αποτελεί κορυφαίο ορόσημο στην πολυκύμαντη ιστορική πορεία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Πολλοί ξεχνούν τα αδέρφια μας στη Βόρειο Ήπειρο, τους αγώνες τους και τα όσα πέρασαν από τους Αλβανούς, ειδικά την περίοδο του Χότζα.
Κι όμως ο ελληνισμός παραμένει ζωντανός σε πείσμα των καιρών. Και σήμερα είναι όσο ποτέ επίκαιρα τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων στις 12/6/1960:
«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος… Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο… η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος».
Τα παιχνίδια που παίχτηκαν σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από τις Μεγάλες Δυνάμεις, δεν εξαφάνισαν το αίτημα για αυτονομία. Η μαχητικότητα των Βορειοηπειρωτών και η αταλάντευτη προσήλωση στην ελληνική τους συνείδηση αλλά και ο πόθος τους για ελευθερία είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), με το οποίο παρείχετο πλήρης Αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο.
Το αίτημα αυτό παραμένει διαχρονικά ζωντανό για τον Ελληνισμό.