Όλα τα έχουμε ακούσει από το στόμα του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά αυτό παραπάει! Νωρίτερα υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση δεν ευθύνεται για το λαθρεμπόριο και ότι η ευθύνη της κυβέρνησης αφορά μόνο στα νόμιμα και όχι στα λαθραία… Γι αυτά η ευθύνη είναι σε άλλων αρχών των τελωνειακών, των αστυνομικών και των φορολογικών».
«Αν έχει περάσει λαθραίο φορτίο, ευθύνεται π.χ. το τελωνείο που δεν το έπιασε. Θα πάει ο υπουργός να πιάσει το παράνομο φορτίο;», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης. «Η κυβέρνηση κάκιστα εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, δεν είναι δουλειά της το λαθρεμπόριο, ούτε ευθύνη της. Το λαθρεμπόριο αφορά σε παράνομη δραστηριότητα, είναι δουλειά πατάξεως των τελωνειακών, αστυνομικών και φορολογικών αρχών, δεν αφορά σε κανέναν νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών και το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. «Δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού, αλλά των δικαστικών αρχών. Ο καθένας μας στο πολίτευμα έχει έναν ρόλο. Τη δικαστική έρευνα ούτε μπορεί ούτε πρέπει να την κάνει ο πρωθυπουργός. Δεν είναι αυτή η δουλειά του, δεν το καταλαβαίνετε;», πρόσθεσε.
Διαλεκτική και επιχειρηματολογία για σκύλους , από τον @AdonisGeorgiadi
Να πάει ο υπουργός να πιάσει τον λαθρέμπορο ; 🤯🤯 pic.twitter.com/N9q8ceWppt— 🏴 Ο Μπάμπης ο Σουγιάς 🏴 (@tzenimpotsi_) February 6, 2025
«Εδώ δεν είμαι ειδικός», τόνισε και πρόσθεσε: «Αν με ρωτήσετε “ξέρεις τι είχε το τρένο;”, δεν ξέρω. Αν με ρωτήσετε είχε 3 τόνους; Δεν το ξέρω. Πέντε τόνους; Δεν έχω ιδέα. Δεν είναι δουλειά μου να το ξέρω. Κατά τη γνώμη μου το λάθος της κυβέρνησης είναι μόνο ένα: δεν είναι κυβερνητικό ζήτημα. Είναι ζήτημα της έρευνας. Αν υπάρχει ένας λαθρέμπορος που μετέφερε παράνομα καύσιμα και από αυτό σκοτώθηκαν περισσότερα παιδιά, να τον πιάσουμε και να τον κλείσουμε ισόβια. Αλλά αυτό δεν είναι κυβερνητικό ζήτημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ευθύνεται για το λαθρεμπόριο». Ερωτηθείς αν μια κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίζει ότι στον σιδηρόδρομο μιας χώρας δεν κάνουν πάρτι οι λαθρέμποροι, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Η κυβέρνηση ευθύνεται για τους νόμους που ψηφίζει και για αυτά που γίνονται νόμιμα, όχι για αυτό που γίνεται λάθρα». Ποιος έχει ευθύνη για τα παράνομα; «Αν έχει περάσει λαθραίο φορτίο, ευθύνεται π.χ. το τελωνείο που δεν το έπιασε. Θα πάει ο υπουργός να πιάσει το παράνομο φορτίο;». Στο ερώτημα το δημοσιογράφου «Το τελωνείο δεν έχει πολιτικό προϊστάμενο;», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να κάνω παρά μόνο συζήτηση λογικών ανθρώπων…». Μάλιστα, απηύθηνε το ερώτημα: «Υπάρχει χώρα χωρίς λαθρεμπόριο; Άρα όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να παραιτούνται επειδή υπάρχει λαθρεμπόριο, αυτό μου λέτε; Τα λέτε σοβαρά αυτά τώρα;».
Διαβάστε ακόμα:
Δεν υπάρχει σωτηρία φίλοι μου , ούτε με αυτούς ούτε με τους προηγούμενους , ούτε με τους επόμενους. Δεν πρόκειται να αφήσουν την καρέκλα σε καμία περίπτωση , είναι πολλά τα λεφτά και πολύ ισχυρά τα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Καληνύχτα!!!
συμφωνώ με αυτά που λέει, αλλά θα έπρεπε να ερωτηθεί- τότε γιατί δεν τους πιάσατε , αλλά τους καλύψατε;
Ούτε το κουκούλωμα και η συγκάλύψη κατ΄εντολή Μητσοτάκη είναι δουλειά της κυβέρνησης στο οποίο
ενεργό μέρος πήρε και ο ίδιος. .
Τι άλλο να απαντήσεις σε ένα αδιευκρίνιστο κάθαρμα που προτιμά να σκοτώνονται μαζικά νέοι άνθρωποι
από το να σταματήσουν τα τρένα που εν γνώσει του δεν τηρούσαν βασικούς/ουσιώδεις κανόνες
ασφαλείας και ή.ταν εξόχως επικίνδυνα .