Αντιδράσεις για την εκλογή Τασούλα με «πυρά» για τη «συγκάλυψη στα Τέμπη»

Must Read

Την έντονη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εκλογή του Κώστα Τασούλα, στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από τις καταγγελίες ότι οι φάκελοι των δικογραφιών για τα Τέμπη, έμειναν ξεχασμένες στο συρτάρι του, ενώ ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, Μαρία Καρυστιανού, με επιστολή της ζήτησε την ακύρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου βρισκόταν από νωρίς στα έδρανα μαζί με μόνο δύο βουλευτές του κόμματος της, μέχρι την στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομα της για την ψηφοφορία, και αφού σήκωσε το αριστερό της χέρι σε γροθιά, δήλωσε «ψηφίζουμε “όχι”στη συγκάλυψη», αποχώρησαν από την Ολομέλεια.

Αποχώρησαν από τα έδρανα

Και ενώ όλοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης άδειασαν τα έδρανα μόλις ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων για την ψηφοφορία, κανείς βουλευτής από τη ΝΔ δεν αποχώρησε από την Ολομέλεια παραμένοντας μαζί με τον πρωθυπουργό, να επισφραγιστεί και επίσημα το αποτέλεσμα με την εκλογή του Κώστα Τασούλα, στην προεδρία της Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.



Φάμελλος: «Η εκλογή Τασούλα έρχεται σε αντίθεση με την απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη και διαφάνεια»

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να εκλεγεί σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία, προσβάλλοντας τον θεσμό» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος από το περιστύλιο της Βουλής, σε συνέχεια της εκλογής του Κωνσταντίνου Τασούλα, στο αξίωμα του ΠτΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «η απονομιμοποίηση της κυβέρνησης αποδείχτηκε και από το ότι δεν στηρίχτηκε ο κ. Τασούλας από κανένα άλλο κόμμα». «Η εκλογή του κ. Τασούλα έρχεται σε αντίθεση με την απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη και διαφάνεια, για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και για το σχέδιο της συγκάλυψης που ξεκινάει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης δεν σέβεται τη Βουλή και τον λαό. Εδώ και 17 μέρες δεν έρχεται να μιλήσει και να λογοδοτήσει στη Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών», σημείωσε, τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνεται κάθε μέρα η αναγκαιότητα για άμεση υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να περιμένει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στήριξε την υποψηφιότητα της κ. Λούκας Κατσέλη η οποία μπορεί να ενώσει, αλλά και μπορούσε να αποτελέσει θεσμική εγγύηση για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία. Και την ευχαριστούμε γι’ αυτό. Οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις δεν ανταποκρίθηκαν στην απαίτηση της κοινωνίας για κοινή έκφραση της αντίθεσης απέναντι στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη. Και υπάρχουν ευθύνες», είπε και κατέληξε:

«Εμείς, με συνέπεια, όπως αποδείξαμε και στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συνεχίσουμε τη μάχη, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την ανάδειξη και αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και για την απόδοση των ευθυνών, όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Η ψηφοφορία

Τον Κ. Τασούλα ψήφισαν η ΝΔ (156 βουλευτές), ο Αντώνης Σαμαράς (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΝΔ), ο (ανεξάρτητος προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες) Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο Μάριος Σαλμάς (ανεξάρτητος, προερχόμενος από τη ΝΔ), ο Παύλος Σαράκης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από Ελληνική Λύση.

Την Λ. Κατσέλη ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ (26 βουλευτές), η Αθηνά Λινού (ανεξάρτητη, προερχόμενη από ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Σαρακιώτης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΣΥΡΙΖΑ), Αρετή Παπαϊωάννου (ανεξάρτητη, προερχόμενη από Πλεύση Ελευθερίας).

Τον Τ. Γιαννίτση ψήφισε το ΠΑΣΟΚ (31 βουλευτές) και οι Μπουρχάν Μπαράν (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ), Ράνια Θρασκιά (ανεξάρτητη, προερχόμενη από ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς (ανεξάρτητος, προερχόμενος από ΣΥΡΙΖΑ).

Τον Κ. Κυριακού ψήφισαν η Νίκη (10 βουλευτές), οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης, Κώστας Φλώρος.

Παρών ψήφισαν το ΚΚΕ (21 βουλευτές), η Ελληνική Λύση (11 βουλευτές), οι Σπαρτιάτες (5 βουλευτές) και ο ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Θανάσης Χαλκιάς, Γιώργος Ασπιώτης και Μιχάλης Γαυγιωτάκης.

Απόντες ήταν οι 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς, οι 6 της Πλεύσης Ελευθερίας, και οι 7 προσκείμενοι στο Κίνημα Δημοκρατίας (Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυριακή Μάλαμα, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώτα Πούλου, Μιχάλης Χουρδάκης, Ραλλία Χρηστίδου).

Σημειώνεται ότι η Νέα Αριστερά δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο κατάλληλος άνθρωπος για το ανώτατο αξίωμα!

    Ποιος άλλος θα μπορούσε να εκπροσωπεί ένα κόμμα-βόθρο κι μια κυβέρνηση εγκληματιών παρά αυτό το τσιράκι;

    Να τον χαίρονται οι ‘Μενουμευρωπαίοι’, αυτοί του ‘Κοινωνικού Φιλελευθερισμού’, οι ‘Πατριώτες’, και οι ‘Μεταρρυθμιστές’, δηλαδή όλοι οι ΗΛΙΘΙΟΙ και οι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ -2.500.000 τον αριθμό- που έφεραν τους εγκληματίες στην εξουσία.

    Σκέφτομαι ότι ο Τσίπρας που βρίζατε είχε πρόεδρο τον Παυλόπουλο και κατουριέμαι από τα γέλια. Είστε τελείως ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ ρε Νεοδημοκράτες. Απορώ πως δε σας φτύνουν τα παιδιά σας.

    Να τον χαίρεστε πάντως. Όλος δικός σας.

  2. Μετά το γκρεμλιν που είχαμε για πρόεδρο τόσα χρόνια, ήρθε άλλο ένα που θα το φάμε στην μάπα για τα επόμενα χρόνια. Από το κακό στο χειρότερο.
    Φουκαριάρα Ελλάδα!!

  3. ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΗΓΕΤΗ. ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ……….. ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ……

  4. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ, ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΜΕ,ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΕΝ,ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ .ΟΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗΤΗ ΤΟΥ!!!!!!!! ΝΠΡΑΒΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!!!!!!!!

  5. ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ, ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΜΕ,ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΕΝ,ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ .ΟΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗΤΗ ΤΟΥ!!!!!!!! ΝΠΡΑΒΟ ΤΑΣΟΥΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This