Με πρόσωπο Ιανού εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του rebranding του ονόματός του αλλά και της σταδιακής επανάκαμψής του στο πολιτικό γίγνεσθαι. Την ίδια ώρα που προβάλλει κι όχι αδίκως ως κάτι σημαντικό τις διαλέξεις και τα σεμινάρια που θα δώσει σε φοιτητές του Harvard την άνοιξη, σε συνεργασία με σημαντικούς πανεπιστημιακούς στα δύο campus του πανεπιστημίου στη Βοστώνη και την Ουάσινγκτον, εξαπολύει πυρά κατά του Λευκού Οίκου και της εξωτερικής πολιτικής του κ. Ντόναλντ Τραμπ.
- Από την Ουρανία Γαλανού
Από τη μία ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να αναβαθμίσει το διεθνές του προφίλ κάνοντας διαλέξεις ως ο πιο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας που συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην νεότερη ιστορία της Ευρώπης και από την άλλη απευθυνόμενος στο εσωτερικό κοινό επιδεικνύει τις δυνατότητές του στην πολιτική με αιχμή τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει απαντήσεις από την Ουάσιγκτων, τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο αλλά από τις δικές της δυνάμεις. Η σταδιακή επαναφορά του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι γεγονός, ασχέτως τού ότι ακόμη ούτε ο ίδιος έχει ανακαλύψει τον τρόπο που θα διευκολύνει τη θεσμική του επιστροφή.
Τις απόψεις του για τις διεθνείς εξελίξεις ανέπτυξε τις προηγούμενες ημέρες κατά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη όπου και βράβευσε πρωτεύσαντες φοιτητές. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τις πρωτοβουλίες του Προέδρου των ΗΠΑ και ζήτησε «να είμαστε στην πρώτη γραμμή απέναντι στη λογική αμφισβήτησης συνόρων και παρεμβάσεων στα εσωτερικά τρίτων χωρών που προωθεί ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος».
Κατά τον ίδιο θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και του αμοιβαίου οφέλους, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε πρόθυμοι και δεδομένοι σύμμαχοι ούτε να επιτρέψουμε την επιστροφή των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε άλλες εποχές. Κι αν το συγκεκριμένο μήνυμα έχει ως κύριο αποδέκτη την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την οποία ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κατηγορήσει για άνευ όρων παράδοση στις διαθέσεις των αμερικανών συμμάχων το μήνυμά του για τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι πως είναι επικίνδυνη η άποψή του ότι αυτό που συμφέρει τις ΗΠΑ είναι να κυριαρχήσει το δίκαιο του ισχυρού με αιχμές για τα σχέδια Τραμπ για τη Γάζα. Γι’ αυτό και κατά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είναι λάθος και της ευρωπαϊκής ηγεσίας να κλείνει τα μάτια της τα τελευταία 30 χρόνια και να αποδέχεται το ψευδοδίλημμα που θέτει ο κ Τραμπ «ότι δηλαδή πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην υποκρισία του χθες και στον κυνισμό που προτείνει για το μέλλον».
Οι δημόσιες εμφανίσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα έχουν αρχίσει και πυκνώνουν κάτι που εντάσσεται σε έναν συνολικότερο σχεδιασμό, τού να επιστρέψει ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου ως ο εκφραστής και ηγέτης της μεγάλης κεντροαριστεράς. Ανάχωμα στα σχέδιά του μπαίνει ο ανταγωνισμός που κυριαρχεί στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς, πρωτίστως όμως οι προσωπικές φιλοδοξίες των προσώπων που ηγούνται των συγκεκριμένων προοδευτικών δυνάμεων. Ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να επιστρέψει στην Κουμουνδούρου ως πρόεδρος του κόμματος την ηγεσία του οποίου εγκατέλειψε τον Ιούνιο του 2023 για να αναλάβει την προεδρία ο κ. Κασσελάκης.
Άλλωστε θα ήταν δύσκολο να παρακαμφθεί ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος κ. Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανέχεται τον παραμικρό υπαινιγμό ότι θα μπορούσε να είναι μεταβατικός αρχηγός. Δεν είναι εξάλλου αυτή η πρόθεση των στελεχών εκείνων (87) που επιδιώκουν την επιστροφή του κ. Τσίπρα αλλά η ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι μεγαλύτερο που θα περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού ομιλούν για έναν νέο φορέα που θα γεννηθεί από τις απαιτήσεις της κοινωνίας και ο οποίος πέραν του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλάβει και το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, εφόσον ως τότε ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός δεν έχει αφομοιωθεί από την Κουμουνδούρου.
Το σχέδιο αυτό φαίνεται πάντως ότι έχει μεγάλα κενά καθώς δεν συνεκτιμάται ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ το οποίο υπό την ηγεσία του κ. Νίκου Ανδρουλάκη θα θεωρούνταν αδύνατον να αποδεχτεί τη λειτουργία του υπό την σκέπη ενός φορέα-ομπρέλα στον οποίο θα ηγείται ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια στιγμή που δεν είναι εφικτή καν η συζήτηση και η συνεργασία δύο ταυτόσημων κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΕΑΡ θεωρείται εξωπραγματική οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το οποίο εξακολουθεί να ελπίζει ότι έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εξουσία χωρίς να έχει ανάγκη από στηρίγματα της αριστεράς με τα οποία το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη λειτουργεί ούτως ή άλλως ανταγωνιστικά.
Πηγή: Εστίας της Κυριακής
Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση του Harvard για τον Αλέξη Τσίπρα και τις… διαλέξεις του
Πανουλη ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ! Αυτό πουλατε… Και παντα είστε οι χειρότεροι προδοτες! Πες εσυ ρε που δεν είσαι γκεμπελίσκος… Άφησες υπονοουμενα για τη usaid και για τη συμφωνία των πρεσπων. Που βρήκες στοιχεία? Πες μας, η δείξε μας που το βρήκες ν το δουμε και εμείς. Οχι φήμες… Δεδομένα! Άθλιο τρολακι, που μου την επεσες όταν έβρισα τον Κουλη,αλλα κατά τα αλλά δεν τον ψηφίζεις…(😂)..θα με πεις και μισάνθρωπο… Μισώ τους δεξιους πατριδοακαπηλους που καταλήγουν να είναι οι μεγαλυτεροι προδοτες της χώρας και του λαου…αντε στον χειριστή σου να σου κανει φροντιστήριο τώρα.. Και αμα θες τα ξαναλεμε… Μπουφο..
Ξέρω αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα!Και που γεννούν ερωτηματικά!Για αυτό ρωτάω.
Τ’ αγγειά γενήκαν θυμιατά…
Πες αλεύρι!!!Ο Ελον σε γυρεύει! Ξέρεις κάτι για τον ΣΟΡΟΣ και τον Ζάεφ;Τον Σόρος και τον Ράμα;Για τις Πρέσπες;
Εσυ φαίνεται να ξέρεις όμως.. Για πες…
Ξέρω αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα!Και που γεννούν ερωτηματικά!Για αυτό ρωτάω.
Πάντως μια χαρά τα πήγε ο Αλέξης με τον Τραμπ στην προηγούμενη θητεία του.
Ούτε στα 4 ήταν η χώρα με τους Αμερικανούς, αλλά έπαιρνε ανταλλάγματα, ούτε στα 4 με τους Τούρκους ήταν στο Αιγαίο.
Και προφανώς ο Τραμπ αυτά αναγνωρίζει. Όταν δείχνεις ότι έχεις διάθεση και για τσαμπουκά. Όταν κόβεις και κάνα καλώδιο.
Ο καραγκιοζάκος Νεοδημοκράτης όμως, το τσόλι του Μπάιντεν, που έχει ρημάξει τη χώρα από το 2019 τι ακριβώς τσαμπουκά έχει να δείξει;
Το στημένο σκηνικό του Έβρου που σκηνοθέτησε μαζί με τον κολλητό του Ερντογάν ώστε να στερεώσει την εξουσία του;
Η κυβέρνηση της ΝΔούλας είναι κυριολεκτικά δούλα των ΗΠΑ και των Τούρκων. Τρέχει τώρα ο κατσαπλιάς να μας πει για το Woke culture. Σε λίγο θα μας πει κι ότι η ιστορία έχει παραπάνω από μια πλευρές.
Νομίζει ότι θα τον πάρουν σοβαρά στην Ουάσιγκτον με αυτές τις κωλοτουμπες, αυτόν και το τσίρκο της Νέας Εγκληματοκρατίας.
Να σου θυμίσω ότι το παιχνίδι στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια το είχαν οι δημοκρατικοί!!!!Για ψαξου!!! Ήταν η πρώτη θητεία Τραμπ που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε πολλά πράγματα δεν τα ήλεγχε…τα άφησε στο κατεστημένο των προηγούμενων… Τώρα όπως βλέπεις τους ξεβρακωνει…. όλο το κατεστημένο! Βλέπε USAID!!!Και που πήγαιναν τα χρήματα των Αμερικανών και Ευρωπαίων φορολογουμένων!Αν θέλεις να ψαχτεις βεβαίως και δεν είσαι κομματικός και ιδεολογικός μυωψ…
Άντε και πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής!Του προκατόχου σου ΓΑΠ! Πανομοιότυπες οι διαδρομές σας.Τυχαιο;;!!!
Χάρβαρντ! Μάλιστα!Το φυτώριο των διεθνιστών,ισοπεδωτων και παγκοσμιοποίηση αριστεροατζεντηδων!
Ε, βέβαια!Με έναν νόμο και ένα άρθρο κατήργησε τα μνημόνια.Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ! Ακολούθησε ένα βάρβαρο τρίτο μνημόνιο που έδεσε τη χώρα σχεδόν για έναν αιώνα.Τσακισε οριζοντίως και καθέτως οικονομικά και ασφαλιστικά του πάντες και υπέγραψε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.Αξια η ανταμοιβή του! Αγιογραφία τον έχει η μαντάμ Μέρκελ!
Ρε παιδιά καί κη μέσων ο αγράμματος ΦΟΥΣΤΗΣ
Ευτυχώς που τώρα έχουμε τον ΑΝΙΚΑΝΟ- ΠΡΟΔΟΤΗ Κουλη που είναι καλυτερος απο τον Τσίπρα! Ελπίζω να παθεις κάτι και να μην πας να ψηφίσεις. Ουτε εσυ, ουτε όσοι σκέφτονται σας και σενα! Ουστ κρετίνοι!
Ελπίζω να πάθεις κάτι;;;Ρε πόσο θλιβερος και απεχθής μπορεί να είσαι ρε τυπε που εύχεσαι να πάθει κάτι κακό ένας άνθρωπος; Πραγματικά για φτύσιμο είσαι…δεν αξίζει κανείς να σου δίνει σημασία.
Όλοι όσοι τον ψηφίσατε να πάθετε για χειρότερα! ΨΗΦΙΣΑΤΕ ότι χειρότερο έχει περασει απο την εξουσία! Ο Κουλης ΤΕΛΕΙΩΣΕ την χώρα! Την ζημιά που έκανε στην χώρα και στην οικονομια, θα την πληρωνουμε δεκαετίες! Ναι ρε! Σας σιχαίνομαι ΟΛΟΥΣ όσους ψηφισατε αυτό το σιχαμα! Και αυτους που δεν πηγαν να ψηφίσουν! Να παρετε και την κυβερνησάρα σας και δρόμο! ΕΣΕΙΣ ευθυνεστε για το χαλί της χώρας! Όσο η χώρα θα κυβερνάται από την δεξιά, αυτή θα είναι η τυχη της! Πατριδοκαπηλοι αλήτες! Ουστ ρε!
Ρε σιχαμα,μισάνθρωπε!Οποιος διαφωνεί μαζί σου ψηφίζει Κούλη;; Πού το βρήκες αυτό ρε ανεγκεφαλε,κάφρε!!!και καθυβρίζεις τους πάντες που διαφωνούν μαζί σου;Γκεμπελοφασίστα! Ου,να ου χαθείς άθλιε!
Εάν το Χάρβαρντ έχει καθηγητές σάν τό Τσίπρα καταλάβενετε τη μαλακή σεμνό πανεπιστήμιο είναι άντε ΜΑΜΗΘΗΤΕ
AΛΕΞΗ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ 4% ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.