Προσπάθησε να παραστήσει τον μεγάλο ηγέτη, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να αφήσει τη χώρα μας εκτός κρίσιμων συζητήσεων για την ΕΕ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην αδιαφανή εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και τελικά άφησε την χώρα εκτός των διεργασιών για τον τερματισμό του.
Κι ενώ γνωρίζει ήδη ότι οι πολιτικές του επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα, άφησε αιχμές κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η Ευρώπη θα πρέπει να μιλά «με μια φωνή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «αυτός ο στόχος δεν εξυπηρετείται από επιλεκτικά format συζήτησης ηγετών, ιδιαίτερα όταν από αυτά δεν προκύπτει ενιαία στάση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».
Υπενθυμίζεται ότι παρά το ότι η κυβέρνηση ήταν από τις πιο πρόθυμες της Ε.Ε. να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, τελικά έμεινε εκτός της Διάσκεψης στο Παρίσι. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στην προσπάθειά του να μαζέψει το φιάσκο, δήλωσε ότι είναι μια «άτυπη σύνοδο» και ότι η χώρα μας «είναι πόλος σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, και αυτό προκύπτει από τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες και τις σημαντικές της νίκες».
Δείτε επίσης:
Αμήχανη απάντηση για την απουσία Μητσοτάκη από τη Σύνοδο στο Παρίσι
Μη σπάσει ο διάολος το πόδι του και πάει το μυαλό κανενός
ότι ο ίδιος και ο Μακρόν δουλεύουν για τον σουλτάνο.
Δεν μπορείς να είσαι και με τη “χεστή” μεριά της ιστορίας και να την βγάζεις πάντα καθαρή.
Θέλω να δώ τι εξήγηση θα δώσεις mofo στον σουλτάνο τώρα, με την υπόθεση που ο πατέρας σου είχε τσεπώσει την προκαταβολή.
…ωρε τα βουτηξες; ( Δεσμοφύλακας Μπαζούκας (Αυλωνίτης) στον Χόρν, υπόδικο για κατάχρηση….) , ..ωρε παιδάκι μου τα βουτηξες;..