Η κυβέρνηση «οδηγεί» την Προανακριτική για τη Novartis σε δίμηνη παράταση

Must Read

Σε παράταση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής έως και τα τέλη Μαΐου, οδηγεί η ειλημμένη απόφαση της Ν.Δ. να διευρύνει -χωρίς στοιχεία- το κατηγορητήριο εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την υποβολή του σχετικού αιτήματος να είναι θέμα ημερών.

Η δίμηνη παράταση «κλείδωσε» στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, όπου κατέθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα στη Ν.Δ., αλλά και στο ΚΙΝ.ΑΛ., κατηγορώντας τους για μεθοδεύσεις.

Ο κ. Τζανακόπουλος κλήθηκε στην Προανακριτική, επειδή το Φεβρουάριο του 2018 είχε μεταβεί στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Η παρουσία του στον Άρειο Πάγο είχε ξεσηκώσει, τότε, αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είχαν μιλήσει για απροκάλυπτη προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαιρεθεί από τη σύσταση της Προανακριτικής.

Ο κ. Τζανακόπουλος, πάντως, στην κατάθεσή του, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι προστατεύει όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο, υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το Φεβρουάριο του 2018, ήταν διαδικαστική και έγινε για την ενημέρωση της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis, έπειτα από εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Τεράστιο σκάνδαλο

«Θα αποδειχθεί ότι η υπόθεση Novartis είναι τεράστιο σκάνδαλο και ελπίζω να μην έχετε καμία εμπλοκή σε αυτό, κύριε Πλεύρη», είπε, μάλιστα, με νόημα απευθυνόμενος στον εισηγητή της Ν.Δ., ενώ, επιτέθηκε και στον Βασίλη Κεγκέρογλου κατηγορώντας τον ότι «δρα ως μακρύ χέρι του Σαμαρά», εκφοβίζει, τρομοκρατεί και παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Άρειος Πάγος και ΕΣΡ για την κηραλοιφή του Κυριάκου Βελόπουλου που προλαμβάνει τον κορωνοϊό (video)

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Ιωάννης Μπούγας, απέστειλε επιστολή στον Κώστα Τασούλα για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η επιστολή θα ανακοινωθεί σήμερα στην Ολομέλεια και έπειτα, εφόσον συλλεχθούν 30 υπογραφές, θα υπάρξει η σχετική διευρυμένη συζήτηση.

Έως τότε η Προανακριτική δεν θα σταματήσει τις εργασίες της, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτει ο Παύλος Πολάκης, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα κληθεί η Ελένη Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This