Η Άγκυρα πάλι βάζει φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αφού στήνει πάλι θέμα «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα», για τα δικαιώματα των μελών της οποίας υποστήριξε ότι καταπατώνται από την Ελλάδα που έθεσε προκλητικά στον ΟΗΕ ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα turkiyetoday.com, ο Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, ο οποίος είναι και επικεφαλής της διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας διαδικτυακά στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το οποίο εδρεύει στη Γενεύη, επέκρινε την Ελλάδα για τη μεταχείριση της «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα».
Μάλιστα, ο Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος προέτρεψε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ «να αντιμετωπίσει τα παράπονα» που δήθεν εκφράζουν τα μέλη της – κατά την Άγκυρα – «τουρκικής μειονότητας».
Επιπλέον, ο Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι -σύμφωνα με το evros-news.gr- διατύπωσε «ανησυχίες» για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «για τους Τουρκοκύπριους» λόγω των συνεπειών από τη μη διεθνή αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Τουρκική προπαγάνδα για παράνομες εργασίες σε μουσουλμανικό τέμενος στην Κομοτηνή
- Αδειάζει επικίνδυνα ο Έβρος!
- Προπαγανδιστικός οχετός της Άγκυρας με αναφορές σε «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» και μνημόνευση του Τούρκου πράκτορα
Κοιμηθείτε ήσυχοι!!Θα καθαρίσει το μη μόνιμο μέλος της Ελλάδας και ο ανθελληνας Τούρκος που ψηφίσαμε στο ΟΑΣΑ.