Καμία ντροπή: Ο Γεραπετρίτης βγήκε στο Fox News να υπερασπιστεί τα… δίκαια της Ουκρανίας!

Να τον προσλάβει υπουργό Εξωτερικών ο Ζελένσκι

Must Read

Άκρως επικίνδυνη η τακτική του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και του άχρωμου και άοσμου πολιτικού του προϊσταμένου, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News για να υπερασπιστεί τα… δίκαια της Ουκρανίας, αντί να μιλήσει για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας!

«Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον, ένα μέλλον που προφανώς θα περιλαμβάνει την Ουκρανία. Και πρέπει να έχουμε τη συναίνεση της Ουκρανίας» ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό είναι να σταματήσουνε οι εχθροπραξίες και να διασφαλιστεί ένα περιβάλλον ειρήνης.

Προχωρώντας μάλιστα σε μια ξεγυρισμένη κωλοτούμπα, ανάλογη του αφεντικού του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν μια σαφή στάση προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία επιδοκιμάζουμε. Θα θέλαμε να δούμε τον τερματισμό αυτού του πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διότι η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διατήρηση της διεθνούς αρχιτεκτονικής ασφαλείας. Και φυσικά, η επόμενη μέρα θα δώσει την ευκαιρία να τεθούν ζητήματα σχετικά με την ανοικοδόμηση και τις εγγυήσεις ασφαλείας. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ευρώπη θα πρέπει επίσης να αναλάβει έναν κεντρικό ρόλο ως προς αυτό. Γι’ αυτό τον λόγο η Ελλάδα έχει στηρίξει την αναβάθμιση των μηχανισμών ασφαλείας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημείωσε ακόμη, ότι η Ελλάδα έχει αυξημένες αμυντικές δαπάνες, άνω του 3% του ΑΕΠ, και έχει προτείνει να αυξήσει και η Ευρώπη συνολικά το ανώτατο όριο των αμυντικών δαπανών.

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια συλλογική άμυνα στην Ευρώπη. Και βεβαίως, έχουμε προτείνει οι πρόσθετες αμυντικές δαπάνες να μην περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε ανώτατα όρια δαπανών, ώστε να δοθεί κίνητρο στα κράτη να επενδύσουν στην άμυνα».

Αναφερόμενος για ακόμη μια φορά στο Κίεβο τόνισε ότι όσον αφορά στην Ουκρανία, η Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταθούν μαζί με την Ευρώπη: «Διότι εάν είμαστε μαζί, πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας. Και ξέρετε, ως Ευρώπη, μπορούμε να παρέχουμε πολυεπίπεδες εγγυήσεις στην Ουκρανία».

Για να καταλήξει: «Οι Ευρωπαίοι είμαστε οι γείτονες και πρέπει να αναλάβουμε τη σχετική ευθύνη. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, διότι είναι σημαντικό να συνεχίσουν να εμπλέκονται ενεργά. Αλλά βεβαίως, η Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσει μείζονα ρόλο».

Άξιος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών! Μήπως να τον προσλάβει ο Ζελένσκι;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This