Με τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συζήτηση της πρότασης για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών, η οποία και εγκρίθηκε με 277 ψήφους «υπέρ» σε σύνολο 297 ψηφισάντων.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, κατά της πρότασης ψήφισαν 12 βουλευτές, «παρών» ψήφισαν τέσσερις βουλευτές, ενώ υπήρξαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.
Η προανακριτική έρευνα θα διεξαχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο -παραιτηθείς υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης- Χρήστος Τριαντόπουλος τέλεσε αξιόποινες πράξεις, δίνοντας εντολή για το «μπάζωμα» του χώρου του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Για αύριο, Τετάρτη 5/3, είναι προγραμματισμένη η προ ημερησίας σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την ίδια υπόθεση, ενώ εντός της αυριανής ημέρας αναμένεται και η κατάθεση κοινής πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία ετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.
Δείτε επίσης:
- Τον ρόλο υπεράσπισης του Τριαντόπουλου στη βουλή ανέλαβε ο Βορίδης
- Βαρύ κατηγορώ της Μαρίας Καρυστιανού στο ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη!
- Αμετανόητος και προκλητικός ο Φλωρίδης για «τα μπάζα»
- Δημήτρης Πλακιάς σε Τριαντόπουλο: «Όπως πέταξες τα παιδιά μου, θα σε πετάξουμε εμείς»!
- Ψάχνουν τον έναν βουλευτή που χειροκρότησε τον Τριαντόπουλο
- Παραιτήθηκε ο Τριαντόπουλος – «Δείχνει» ανακριτή και υπηρεσιακούς παράγοντες για το μπάζωμα
- Aδιανόητη πρόκληση Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων μέσα στο Κοινοβούλιο