Ησυχία δεν βρίσκουν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ένα ακόμα εσωκομματικό χτύπημα, αυτή τη φορά από τον Κωνσταντίνο Κιλτίδη, προκάλεσε νέους τριγμούς στο κυβερνητικό οικοδόμημα.
Σε μια περίοδο που η Ν.Δ. πασχίζει να φορέσει ξανά το παραδοσιακό κοστούμι της δεξιάς ιδεολογίας, βλέποντας τη δημοσκοπική διαρροή που υφίσταται, ο κ. Κιλτίδης, με πολυετή θητεία στη Ν.Δ., κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό και το κυβερνών κόμμα.
Με άρθρο του, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2007-2009), χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, περιέγραψε την ιδεολογική μετάλλαξη της Ν.Δ., ενώ ζήτησε και την άμεση επαναφορά («κατ’ ελάχιστο», όπως τόνισε), του 13ου μισθού στο Δημόσιο και της 13ης σύνταξης, καθώς και την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
«Θέλω να γίνει κατανοητό ότι η επιμονή μου για επαναφορά κατ’ ελάχιστον του 13ου μισθού στο Δημόσιο και της 13ης σύνταξης έγκειται ακριβώς σ’ αυτή τη λαϊκή θεώρηση και στον ορθολογικό φιλελευθερισμό. Ας ακολουθήσει μετά από χρόνο η πλήρης ανάταξη για 14ο μισθό και 14η σύνταξη, στα κατακρεουργημένα επίπεδα των Μνημονίων. Τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα θεσπίστηκαν με Βασιλικό Διάταγμα το 1951 για στήριξη των νοικοκυριών σε χριστιανική πατρίδα κατά το Σύνταγμα, από το 1827. Η παράταξή μας ουδέποτε απώλεσε τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά» επεσήμανε ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός στο άρθρο του στο voria.gr.
Επιπλέον, ο κ. Κιλτίδης, κάνοντας λόγο για μετατροπή της Ν.Δ. εδώ και πέντε δεκαετίες (με ορισμένες εξαιρέσεις) σε «πολιτικό αχταρμά», εστίασε στη στάση της Ν.Δ. στη Συμφωνία των Πρεσπών και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Μετά το ιστορικό πνευματικό έγκλημα το 1978 κατά της ελληνικής γλώσσας, ακολούθησε η χλιαρή έως αποδοχής στάση για την αντεθνική και ατιμωτική Συμφωνία των Πρεσπών. Όπου η Βουλγαρία υπερασπίζεται περισσότερο τα ολίγιστα δίκαιά της έναντι της πατρίδος μας, που υπάρχει ζήτημα εθνικής προδοσίας τού “είναι” του Ελληνισμού. Ακολουθεί η τραγική νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων, που ξεθεμελιώνουν την ασύγκριτη ιδεολογία της, των φυσικών σταθερών της ζωής του ανθρώπου και της κοινωνίας του. Τα όσα μετά την ψήφιση δηλώνονται ή νομοθετούνται αποδεικνύουν την τραγική ιδεολογική παρέκκλιση της Ν.Δ.» επισημαίνει με σαφήνεια ο κ. Κιλτίδης.
*Εφημερίδα «δημοκρατία»