Τα νέα μέτρα στήριξης μαρτυρούν έλλειψη συνολικού σχεδίου από την κυβέρνηση

Must Read

Νέα μέτρα στήριξης δρομολογεί -και πάλι- η κυβέρνηση, με στόχο να στηρίξει βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την αναστολή λειτουργίας πολλών εργασιών, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Η ανάγκη επανασχεδιασμού και η συμπλήρωση των μέτρων οικονομικής στήριξης απέναντι στον κορωνοϊό αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν αποσπασματικός και ελλιπής, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκής σύγχυση και να εντείνεται καθημερινά η αγωνία στην πραγματική οικονομία και στα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με όσα διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα νέα μέτρα θα αφορούν τους εξής κλάδους: ναυτιλία, ιδιωτική υγεία, ακτοπλοΐα, μεταφορές, ενέργεια, κάποια περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου, πρωτογενής τομέας και τουρισμός (με διαχωρισμό σε τουρισμό 12 μηνών και σε εποχικό). Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επίσης την επανάληψη των μέτρων στήριξης που ήδη έχουν εφαρμοστεί και για τον Μάιο.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις, ο υπουργός κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχουν εκροές. Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως η αύξηση των «κόκκινων» δανείων είναι αναπόφευκτη, διαχωρίζοντας, βέβαια, τους δανειολήπτες που έχουν δεχθεί πραγματικό πλήγμα από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε, επιπλέον, ότι το σχέδιο για μείωση των φόρων θα συνεχιστεί και για το διάστημα που θα ακολουθήσει το τέλος της πανδημίας. Αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως θα προχωρήσουν όπου αυτό κρίνεται εφικτό. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τα περιφερειακά λιμάνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This