Παράδοση-παραλαβή: Μηνύματα, υποσχέσεις, δεσμεύσεις και… απουσίες!

Must Read

Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, ακολούθησαν οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στο νέο υπουργό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστο Σταϊκούρα o Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Θα εργαστώ έντιμα και σκληρά. Το συμφέρον της χώρας και των πολιτών θα είναι στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου. Θα κρατήσουμε τα όσα θετικά έγινα τα προηγούμενα χρόνια και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά. Θα επιδιορθώσουμε όμως σφάλματα και θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο δυναμικό του υπουργείου. Καλώ όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμείς με την στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε καλές θέσεις εργασίας», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρα στην τοποθέτησή του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τον απερχόμενο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ενημέρωση.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης παραλαμβάνοντας το υπουργείο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε: «Βρίσκομαι σε γνωστά μέρη. Για εννέα μήνες βρισκόμουν εδώ 2009. Σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα παρέδωσα και εγώ στο παρελθόν. Η πολιτική κάνει κύκλους. Νομίζω ότι η σημερινή παράδοση-παραλαβή είναι ένδειξη πολιτικού πολιτισμού και αυτό είναι κατάκτηση για τη Δημοκρατία».

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Με αυστηρό ύφος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παραλαμβάνοντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την απερχόμενη υπουργό, Ολγα Γεροβασίλη σημείωσε:
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα από τον πρωθυπουργό η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου. Η ασφάλεια ταυτίζεται με την Δημοκρατία. Χωρίς την ασφάλεια η Δημοκρατία σαπίζει». «Ποτέ ξανά Μάτι», τόνισε αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υγείας

Ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας το υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό τόνισε: «Πρώτη προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος. Η πολιτική μας θα είναι ανθρωποκεντρική», είπε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας το υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό. «Υπάρχουν μικροί ήρωες στο σύστημα Υγείας. Αυτούς του ανθρώπους θα αναδείξουμε γυρίζοντας κάθε δομή της χώρας».

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης δεν εμφανίστηκε στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Παιδείας

Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου παρέδωσε το υπουργείο στη νέα υπουργό, Νίκη Κεραμέως. «Με ιδιαίτερο αίσθημα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου στην νευραλγική θέση της παιδείας, που είναι κρίσιμη γιατί καθορίζει το μέλλον της χώρας» σημείωσε η νέα υπουργός.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέλαβε ο Μάκης Βορίδης. Σε δηλώσεις του ο νέος υπουργός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα αντιμετωπίζονται όλοι ως πολύ στενοί συνεργάτες ενώ «έχει συντελεστεί μεγάλη πολική αλλαγή» και πρόσθεσε ότι «έχουμε τη συναίσθηση και το βάρος της ευθύνης».

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ναυτιλίας

«Δεν επιχειρώ απολογισμό. Θέλω απλά να καλωσορίσω το νέο υπουργό», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Φώτης Κουβέλης λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στο νέο υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Ο απερχόμενος υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης παρέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο νέο υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Τουρισμού

Ο απερχόμενος υπουργός, Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρέδωσε το υπουργείο στο νέο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.Ο νέος υπουργός Τουρισμού μίλησε για τα εργαλεία του ψηφιακού μάρκετιγκ και την στροφή στην καινοτομία, στην προσπάθεια ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας. «Ευχαριστώ φίλε Θανάση για τη δουλειά που έκανες στο υπουργείο και την ενημέρωση που μας έδωσες. Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα με σηκωμένα μανίκια», είπε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο των δηλώσεών του ο Χάρης Θεοχάρης.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο Γιάννης Δραγασάκης αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό για το έργο του υπουργείο, εν συνεχεία το παρέδωσε στον Αδωνι Γεωργιάδη. «Εγώ δεν έχω σκοπό να πάω διακοπές τα επόμενα χρόνια. Θα είμαι εδώ κάθε μέρα. Δεν θέλουμε περίοδο χάριτος», σχολίασε ο νέος υπουργός.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στον Τάκη Θεοδωρικάκο ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν μαζί της
Από την μεριά του ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι η καρδιά του ελληνικού Δημοσίου και κράτους.

Απευθυνόμενος στους υπαλλήλους, σημείωσε πως «θα σας αντιμετωπίσω με απόλυτο σεβασμό για τη δουλειά που κάνετε και για την προσφορά σας» και πρόσθεσε ότι «σας θεωρώ ως συνεργάτες στην εφαρμογή μιας πολιτικής που έχει μόνο ένα στόχο, να υπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη».

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών

Ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, παρέδωσε το υπουργείο στον Νίκο Δένδια ο οποίος ανέδειξε ως πρωτεύον ζήτημα την επιδίωξη της συναίνεσης στην εξωτερική πολιτική «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας».

Την επιδίωξη της συναίνεσης στην εξωτερική πολιτική «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας», ανέδειξε ως πρωτεύον ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Νίκος Παππάς παραδίδει στον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Πολιτισμού

Η Λίνα Μενδώνη παρέλαβε το υπουργείο από την απερχόμενη υπουργό, Μυρσίνη Ζορμπά.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Δικαιοσύνης

«Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να αποτελεί χώρο πολιτικών αντιπαραθέσεων», τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τον απερχόμενο υπουργό, Μιχάλη Καλογήρου.

Παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών Κώστας Καραμανλής ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τους συνεργάτες του, για το έργο που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα. «Παρά τις πολύ συχνές διαφωνίες που είχαμε, παρόλα αυτά ποτέ δεν υπήρξε καμία προσωπική αντιπαράθεση» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής δηλώνοντας πως «όπου βρούμε πράγματα σωστά θα τα συνεχίσουμε, εκεί που διαφωνούμε θα τα αλλάξουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This