Οι δηλώσεις των πολιτικών για την χούντα της 21ης Απριλίου

Must Read

Πέρασαν 53 ολόκληρα χρόνια από την 21η Απριλίου του 1967 και οι περισσότεροι πολιτικοί με δηλώσεις τους στάθηκαν χθες στη θλιβερή επέτειο. Ανάμεσά τους, ο Πέτρος Τασούλας, ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της Βουλής με δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Τη νύχτα της 20ής προς 21η Απριλίου, το κοινοβουλευτικό πολίτευμα κατηργήθη πραξικοπηματικά και η πατρίδα μας μπήκε στη σκοτεινή περίοδο της 7χρονης δικτατορίας. Το βαρύ τίμημα της εκτροπής εκείνης το βλέπουμε σήμερα και στην Κύπρο, όπου παραμένει υπό παράνομη κατοχή το 40% της έκτασής της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου δεν ξεχνάμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου», ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Η ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε γύψο, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Καθώς τα χρόνια περνούν, η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή στα σχολεία, στις οικογένειες, στη Βουλή, στον δημόσιο διάλογο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This