Επιστρέφει το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Αφιέρωμα στην Κρήτη με καλλιτέχνες από το νησί

Must Read

Ο εμβληματικός θεσμός του ελληνικού σινεμά στις Ηνωμένες Πολιτείες «Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης» επιστρέφει από τον Σεπτέμβριο, 5 χρόνια μετά την διακοπή του λόγω της πανδημίας του COVID-19. Eφέτος θα έχει θεματικό αφιέρωμα στην Κρήτη με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από το νησί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανακοίνωση της επαναφοράς του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην 72η ετήσια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Μανχάταν με αφορμή την βράβευση του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» Μαζική ήταν η παρουσία επιφανών στελεχών της Ναυτιλίας, των επιχειρήσεων, του εμπορίου, του τραπεζικού αλλά και του επενδυτικού κλάδου.

Στην εκδήλωση παραευρλέθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης (New York City Greek Film Festival) και γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, η οποία μίλησε για την σημασία της διοργάνωσης για την ομογένεια.

«Το New York City Greek Film Festival ξεκίνησε πριν από χρόνια από την νοσταλγία των Ελλήνων για την πατρίδα τους και το παλιό καλό ελληνικό σινεμά. Σήμερα, μαζί με την νοσταλγία χέρι με χέρι στέκεται και η ανάγκη να επικοινωνηθεί το νέο πρόσωπο του ελληνικού Πολιτισμού στην τρίτη γενιά των Ελλήνων που ζουν εδώ, αλλά και τους φίλους του κινηματογράφου, των σινεφίλ όλων των εθνοτήτων που ζουν στην Νέα Υόρκη» ανέφερε η κυρία Τζομπανάκη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κλέι Μάιτλαντ, απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στα μέλη. Συντονιστής της μεγάλης  εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μάρκος Δρακωτός, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της αποστολής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τα μέλη της Κοινότητας.

«Αυτός ο κόσμος γίνεται όλο και πιο διχασμένος και είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον, ανεξάρτητα από την κατάστασή μας ή την επιτυχία μας, γι’ αυτό ενθαρρύνω όλους σε αυτήν την αίθουσα να συμμετέχετε. Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ήταν πάντα ένας οργανισμός, στον οποίο η κοινότητα μπορούσε να βασιστεί και μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται» ανέφερε ο κ. Δρακωτός.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου.

Η παρουσίαση έγινε από τους δύο πρώην πρόεδρους του ΕΕΕ και σπουδαίους νομικούς στις ΗΠΑ, Μπράιαν Ντιβάιν και Τζον Στρατάκης.

Πηγή φωτό: hellenicfilmusa.org

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This