Πομπηία: Ανακαλύφθηκε μπλε δωμάτιο με σπάνιες τοιχογραφίες γυναικείων μορφών

O χώρος θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως σκευοφυλάκιο ή ως χώρος αφιερωμένος σε τελετουργικές δραστηριότητες και στηn διατήρηση ιερών αντικειμένων

Must Read

Ανακαλύψεων συνέχεια! Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα περίτεχνα διακοσμημένο μπλε δωμάτιο, που ερμηνεύεται ως αρχαίο ρωμαϊκό ιερό, κατά την διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών στην Πομπηία.

«Η Πομπηία δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει, είναι ένα σεντούκι θησαυρού που είναι ακόμη εν μέρει ανεξερεύνητο. Γι’ αυτόν τον λόγο χρηματοδοτήσαμε τις νέες ανασκαφές και εργαζόμαστε για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας του αρχαιολογικού πάρκου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο. Το μπλε χρώμα που βρέθηκε σε αυτή τη νέα ανακάλυψη είναι σπάνιο, με το υπουργείο Πολιτισμού να επισημαίνει ότι γενικά συνδέεται με περιβάλλοντα μεγάλης διακοσμητικής σημασίας.
pompiia3.webp
pompiia4.webp
pompiia5.webp
pompiia6.webp
pompiia7.webp
pompiia2.webp
pompiia1.webp

Από την εις βάθος ανάλυση του δωματίου, σύμφωνα με το υπουργείο, διαπίστωσε ότι ο χώρος θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως σκευοφυλάκιο ή ως χώρος αφιερωμένος σε τελετουργικές δραστηριότητες και στη διατήρηση ιερών αντικειμένων.

Στους τοίχους του δωματίου υπάρχουν γυναικείες μορφές που λέγεται ότι απεικονίζουν τις τέσσερις εποχές του έτους, καθώς και αλληγορίες για τη γεωργία και τη βοσκή. Η νέα ανακάλυψη έγινε εν μέσω ανασκαφών στην περιοχή Regio IX της κεντρικής Πομπηίας, μια κατοικημένη περιοχή που είναι σήμερα ένας από τους πιο ενεργούς χώρους ανασκαφών για νέα ευρήματα. Οι ανασκαφές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου έργου για τη διασφάλιση μιας περιμέτρου μεταξύ των ανασκαμμένων και μη ανασκαμμένων περιοχών του αρχαιολογικού πάρκου, το οποίο σήμερα διαθέτει περισσότερα από 13.000 ανασκαμμένα δωμάτια.

Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της δομής της περιοχής, καθιστώντας την «προστασία της τεράστιας πομπηιανής κληρονομιάς… πιο αποτελεσματική και βιώσιμη» ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, αρχαιολόγοι στην Πομπηία αποκάλυψαν παιδικά σκίτσα που απεικόνιζαν βίαιες σκηνές με μονομάχους και κυνηγούς να μάχονται με ζώα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This