«Μια άλλη πατρίδα»: Η θεατρική παράσταση στην Κύπρο μόνο για μερικές ημέρες

Must Read

Όποιος βρεθεί στην Κύπρο αυτές τις μέρες, αρχές Ιουλίου, έχει την ευκαιρία να δει μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση. Πρόκειται για το έργο «Μια άλλη πατρίδα» (Another Country) του Τζούλιαν Μίτσελ που ανεβαίνει στο ανοιχτό χώρο της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας για εννιά μόνο βραδιές, από τις 2 Ιουλίου ως και τις 12 Ιουλίου στις 8.00 το βράδυ.

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου, δέκα ηθοποιοί θα μας αποδώσουν σε θεατρικό αναλόγιο το σύστημα και τη λειτουργία μιας παρέας αγοριών σε ένα αγγλικό ιδιωτικό σχολείο και οικοτροφείο της δεκαετίας του 1930. Η «σκηνή» θα είναι η
βεράντα μιας τάξης της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας. Oι θεατές θα παρακολουθήσουν το αναλόγιο σε μια δροσερή αυλή το βράδυ, ξεκινώντας με τη δύση του ήλιου μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί Pinot Grigio ή ένα ποτήρι San Pellegrino.

Το έργο «Μια άλλη πατρίδα» σκιαγραφεί τη λειτουργία του συστήματος και της διάκρισης, της καταπίεσης και του θεαθήναι… έννοιες που δεν έχουν αλλάξει και πολύ από τη δεκαετία του 1930.

Οι μαθητές Guy Bennett (ρόλος βασισμένος στον γνωστό Άγγλο κατάσκοπο Guy Burgess*) και Tommy Judd γίνονται φίλοι και σοκάρουν. Το σχολείο και το σύστημα έχουν παραδοσιακούς τρόπους μεταχείρισης για τους επαναστάτες. Αναδύονται ευθύνες,
τύψεις, κυριαρχία συμφερόντων και παραδειγματική τιμωρία. Πώς τα θύματα θα φροντίσουν τον εαυτό τους, πώς οι ιδεαλιστές θα προδώσουν τις αρχές τους, πώς οι φίλοι και υποστηρικτές θα αποχωρήσουν από το πλευρό των αδικημένων…

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάνος Μακρής, Μιχάλης Καζάκας, Αντρέας Κουτσόφτας, Εύρος Βασιλείου, Αντρέας Δανιήλ, Χάρης Αττώνης, Γιώργος Ευαγόρου, Νίκος Κοσώνας, Ανδρέας Αραούζος και ο μικρός Στέφανος Λάππας. Μουσική από τον Δημήτρη Ζαχαρίου και φωτισμοί του Νίκου Μυλωνά.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 2 Ιουλίου ως τις 12 Ιουλίου, καθημερινά στις 8:00 το βράδυ, στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (Lloyds Building). Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ και μπορείτε να το κλείστε μέσω ticketmaster.cy / 7777 7040 / ACS Courier.

*Πρόκειται για την κατασκοπευτική δράση υπέρ της τότε Σοβιετικής Ένωσης τριών νέων, από ευκατάστατες οικογένειες, με καλές σπουδές (Κίμ Φίλμπυ, Γκάϊ Μπέρτζες, Ντόναλντ Μακλήν) μελών της βρετανικής μεσαίας και ανώτερης τάξης. Στρατολογήθηκαν από την KGB ενώ φοιτούσαν στο Κέμπριτζ και εργάστηκαν για τη ΕΣΣΔ όταν υπηρετούσαν σε κρίσιμες βρετανικές υπηρεσίες όπως η Ιντέλιντζες Σέρβις και η MI5. Λίγο πριν αποκαλυφθούν, διέφυγαν στη Σοβιετική Ένωση όπου έζησαν εκεί ως τον θάνατό τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This