Εκδήλωση για τα Πενήντα Χρόνια από την Εισβολή στην Κύπρο στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών

Must Read

Η Κίνηση Πολιτών «Συμμετέχω για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο» και η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, σας προσκαλούν στην εκδήλωση Πενήντα Χρόνια από την Εισβολή στην Κύπρο, την Πέμπτη, 18 Ιουλίου, ώρα 20:00, στον Αύλειο Χώρο της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών (Ψαρομηλίγκου 27-29, Κεραμεικός).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χάρης Πασβαντίδης, Αντιπρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Σάββας Καλεντερίδης.

Ο κ. Κολοκασίδης θα μιλήσει συνολικά για το Κυπριακό, τι προηγήθηκε της εισβολής, την εισβολή, τα πενήντα χρόνια της εισβολής και τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Ο ναύαρχος Περβαινάς θα μιλήσει για την εμπειρία του, ως ύπαρχος του υποβρυχίου που είχε πάρει αποστολή να πλήξει τον αποβατικό στόλο – Ποιες ήταν οι αντικειμενικές δυνατότητες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού το 1974 και τι θα συνέβαινε εάν επέτρεπαν να επέμβουν τα υποβρύχια αλλά και το πολεμικό ναυτικό γενικότερα, δεδομένου ότι μιλάμε για μια κατά βάσιν αποβατική επιχείρηση

Ο πρέσβης κ. Χρυσανθόπουλος θα αναφερθεί στο αρχείο δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου που έχει ως και το τι πράγματι συνέβη στην τουρκική εισβολή του 1974, όπως προκύπτει και από τα απομνημονεύματα των προσώπων που διεδραμάτισαν κεντρικό ρόλο τότε.

Ο πρέσβης κ. Αϋφαντής θα αναφερθεί στη διαχείριση από πλευράς Λευκωσίας και Αθήνας της εισβολής από το 1974 μέχρι σήμερα και τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Είσοδος Ελεύθερη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3316036

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This