Φωτιά στην βορειοανατολική Αττική: Οι αρχαιολογικοί χώροι που επηρεάστηκαν σε Διόνυσο, Πεντέλη και Μαραθώνα

Λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας από πυκνό καπνό θα παραμείνουν κλειστοί

Must Read

Στα διάσπαρτα μεμονωμένα ορατά ή και ιστάμενα μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου και Πεντέλης, θα ακολουθήσει διενέργεια αυτοψιών μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Αυτό αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση για ενδεχόμενες ζημίες από την καταστροφική φωτιά στην βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προκλήθηκαν ζημίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος και τους αρχαιολογικούς χώρους (Ραμνούς, Τύμβος Αθηναίων, ιερό Αιγυπτίων θεών στην Μπρεξίζα, Νέας Μάκρης) από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι προαναφερόμενοι χώροι βρίσκονται σε απόσταση από τα σημεία όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου (Ικάριον) δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα πρόσβασης, ώστε να γίνει αυτοψία. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, οι χώροι ήταν εξαντλητικά καθαρισμένοι και αποψιλωμένοι.

Για προληπτικούς λόγους και λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας από πυκνό καπνό σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, οι αρχαιολογικοί χώροι και το μουσείο Μαραθώνα θα παραμείνουν προς το παρόν, κλειστά.

Το κοινό έχει ενημερωθεί μέσω της της ΕφΑΑνΑτ.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This