Αποκρυπτογραφήθηκε ο αρχαιότερος χάρτης του κόσμου – Η ιστορία για την Κιβωτό του Νώε

Ο κατακλυσμός του Έπους του Γκιλγκαμές αντιγράφεται στον κατακλυσμό της Βίβλου

Must Read

Πάνω σε μια βαβυλωνιακή πήλινη πλάκα βρίσκεται ο αρχαιότερος χάρτης του κόσμου. Σφηνοειδούς γραφής, που χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ, δείχνει την Μεσοποταμία, το Ιράκ, με τον γνωστό τότε κόσμο στους Βαβυλωνίους και όσα πίστευαν πως υπήρχαν στα όριά του.

Ο χάρτης ανακαλύφθηκε στην Μέση Ανατολή, αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο το 1882 και μέχρι τούδε παρέμενε μυστήριο. Πλέον αποκρυπτογραφήθηκε αποκαλύπτοντας εντυπωσιακές πληροφορίες για μια βιβλική ιστορία: Την Κιβωτό του Νώε.

Η πλάκα φέρει παραγράφους σφηνοειδούς γραφής στην πίσω πλευρά και πάνω από τον χάρτη, περιγράφοντας την δημιουργία της Γης και όσα πίστευε ο δημιουργός της ότι υπήρχαν πέρα από τον τότε γνωστό κόσμο.

Η Μεσοποταμία περιβάλλεται από έναν διπλό δακτύλιο, τον οποίο ο δημιουργός του χάρτη αποκαλεί «πικρό ποταμό». Πρόκειται για τα σύνορα των Βαβυλωνίων. Εντός του κύκλου υπάρχουν μικρότεροι κύκλοι και ορθογώνια σχήματα, τα οποία αναπαριστούν τοποθεσίες και πόλεις της Μεσοποταμίας, συμπεριλαμβανομένης της Βαβυλώνας. Υπάρχει, επίσης, αναφορά στον ποταμό Ευφράτη.

«Έχουν εγκλωβίσει σε αυτό το κυκλικό διάγραμμα ολόκληρο τον γνωστό κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι έζησαν, άκμασαν και πέθαναν» δήλωσε ο επιμελητής του Βρετανικού Μουσείου και ειδικός στην σφηνοειδή γραφή, δρ Ίρβινγκ Φίνκελ.

«Ωστόσο, υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτόν τον χάρτη» επισήμανε και πρόσθεσε: «Όταν πρόκειται να λειτουργήσουμε πέρα από τα όρια του γνωστού κόσμου, στον κόσμο της φαντασίας, η επιγραφή αυτή είναι απαραίτητη».

Πέρα από τον «πικρό ποταμό», ο δημιουργός του χάρτη έχει σχεδιάσει όσα πίστευαν πως υπήρχαν στον άγνωστο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μυθικών πλασμάτων και το κουφάρι της βαβυλωνιακής εκδοχής της Κιβωτού του Νώε.

Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι είχαν μια ιστορία αντίστοιχη, του Ουτναπιστίμ, η οποία περιγράφεται στο Έπος του Γκιλγκαμές. Σύμφωνα με τον χάρτη, υπάρχει ένα βουνό στο οποίο συνετρίβη η κιβωτός του Ουτναπιστίμ, το ίδιο βουνό που συνετρίβη και η Κιβωτός του Νώε σύμφωνα με την Βίβλο.

Ο κατακλυσμός του Έπους του Γκιλγκαμές αντιγράφεται στον κατακλυσμό της Βίβλου και την Κιβωτό του Νώε.

«Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, διότι δείχνει πως η ιστορία ήταν η ίδια και η μια οδήγησε στην άλλη» εξηγεί ο Φίνκελ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This