Γέλιο και συγκίνηση στο σανίδι

Must Read

Καταιγισμός από θεατρικές πρεμιέρες! Σαν βροχή θα πέφτουν οι πρεμιέρες στο θέατρο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, καθώς όλo και περισσότερα θέατρα θα ανοίγουν τις θύρες τους για το θεατρόφιλο κοινό. Λαμπρά ονόματα πρώτης γραμμής θα ανέβουν πάνω στη σκηνή και θα χαρίσουν άπλετο γέλιο και συγκίνηση στους θεατές.

  • Aπό τη Μαρία Ανδρέου

«Undrerground»

Το «Underground», λοιπόν, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης χρονιάς συνεχίζει τη θεατρική διαδρομή του από 1ης Νοεμβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, έως τις 12 Ιανουαρίου στο θέατρο Ακροπόλ, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Σε ολοκαίνουργια διασκευή του σκηνοθέτη της παράστασης, βασισμένη στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, το «Underground», μετά τις περσινές παραστάσεις σε ένα καθημερινά κατάμεστο θέατρο, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, για να κερδίσει και πάλι το δυνατό χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού.

«Μη σου τύχει…!»

Η θερμή υποδοχή του κοινού και τα ασταμάτητα γέλια φέρνουν τον Αιμίλιο Χειλάκη να πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στην κλασική γαλλική κωμωδία «Μη σου τύχει…!» του Francis Veber, συγγραφέα επίσης των θεατρικών επιτυχιών «Δείπνο ηλιθίων» και «Το κλουβί με τις τρελές». Την παράσταση σκηνοθετεί ο ίδιος μαζί με τον Μανώλη Δούνια, ενώ εκτός από εκείνον στη σκηνή ανεβαίνουν οι Χριστόδουλος Στυλιανού, Τάνια Τρύπη, Ελένη Καρακάση, Ευγενία Ξυγκόρου και Δήμητρα Βαμβακάρη. Δύο ξένοι, δύο διπλανά δωμάτια ξενοδοχείου, ένας απατημένος σύζυγος, ένας επαγγελματίας δολοφόνος. Ο ένας θέλει να αυτοκτονήσει, ο άλλος θέλει απλά να εκτελέσει… τη δουλειά του. Μια οποιαδήποτε ημέρα θα τα είχαν καταφέρει και οι δύο. Οχι, όμως, τη συγκεκριμένη, γιατί όλα θα τους πάνε στραβά.

Το καστ του έργου «Η ληστεία της συμφοράς»

«Ηταν όλοι τους παιδιά μου»

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Αρθουρ Μίλερ «Ηταν όλοι τους παιδιά μου», που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο θέατρο «Αλκυονίς». Στη νέα του παράσταση συνεργάζεται με μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών, όπως ο Γιώργος Γάλλος, η Αννα Μάσχα, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Λίλα Μπακλέση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μαζί τους οι πρωτοεμφανιζόμενοι Αννα Λουιζίδη και Δημήτρης Σέρφας. Οπως τα περισσότερα έργα του Μίλερ, έτσι και το «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Ο εργοστασιάρχης Τζο Κέλερ πουλάει ελαττωματικά εξαρτήματα πολεμικών αεροπλάνων στην αμερικανική αεροπορία. Κάποια αεροπλάνα πέφτουν και σκοτώνονται 21 άτομα. Ο Κέλερ αθωώνεται. Ο ένας του γιος επιστρέφει σώος από τον πόλεμο, όμως ο άλλος είναι αγνοούμενος. H απληστία, το ιδιωτικό συμφέρον απέναντι στο δημόσιο, το κέρδος εις βάρος της ανθρώπινης ζωής είναι οι βασικοί άξονες του έργου του Μίλερ, που ύστερα από μια σειρά αλλεπάλληλων γεγονότων και αποκαλύψεων οδηγούν σε τραγωδία.

«Δον Ζουάν»

Ο θρυλικός χαρακτήρας του Δον Ζουάν ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου «Βεάκη», με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο, από τις 22 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία της Λητώς Τριανταφυλλίδου. Μεγάλος καρδιοκατακτητής, βλάσφημος και αδιάφορος για τις συνέπειες των πράξεών του, από τον Μολιέρο μέχρι τον Λόρδο Βύρωνα, ο Δον Ζουάν συμβολίζει την απόρριψη των παραδοσιακών αξιών και την αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας. Παίζουν οι Κώστας Φιλίππογλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ειρήνη Μπούνταλη και Μελίνα Βαμπούλα.

«Αξύριστα πηγούνια»

«Λύκαινες»

Το νέο έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λύκαινες» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, στο θέατρο Εμπορικόν. Στη σκηνή παίζουν οι Ράνια Οικονομίδου, Μαρία Κατσιαδάκη, Βίκυ Βολιώτη, Νικολέττα Καρρά και Ισιδώρα Δωροπούλου. Πέντε γυναίκες, με αφορμή την αγοραπωλησία του σπιτιού, συναντιούνται, γνωρίζονται, συγκρούονται, αγαπιούνται. Καθεμία τους, από τη μικρότερη μέχρι τη γηραιότερη, έχει τις δικές της επιδιώξεις, τον δικό της ηθικό κώδικα, αλλά και τα δικά της φαντάσματα.

«Νάχτλαντ»

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν πρώτη φορά στην Ελλάδα το καινούργιο έργο του Μάριους φον Μάγενμπουργκ «Νάχτλαντ», που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Αποθήκη. Πρωταγωνιστούν οι: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κάτια Γκουλιώνη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Στεφόπουλος, Σπύρος Σταμούλης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Το «Νάχτλαντ» είναι μια καυστική σάτιρα για τις σύγχρονες σχέσεις, ερωτικές, συγγενικές, το χρήμα, την τέχνη, τον φασισμό, την άνοδο της νέας δεξιάς και τις αντιλήψεις που έχουμε καταχωνιασμένες βαθιά στο υποσυνείδητό μας. Η λέξη «Nachtland» είναι μια «κατασκευασμένη» γερμανική λέξη, που δηλώνει τον τόπο που βασιλεύει το αιώνιο σκοτάδι.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Μη σου τύχει…!»

«Αμφιβολία»

Ενα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων ετών, η «Αμφιβολία» του John Patrick Shanley, κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Παίζουν οι ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού, Νικόλας Χανακούλας, Χριστίνα Χριστοδούλου, Ξένια Ντάνια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Το έργο έχει βραβευτεί με τα βραβεία Pulitzer και Tony το 2005. Το 2008 έγινε κινηματογραφική ταινία με τη Μέριλ Στριπ και τον Φίλιπ Σέιμορ Χόφμαν, και απέσπασε πολλές υποψηφιότητες για Οσκαρ. Η αδελφή Αλοϊσιους κατηγορεί τον πατέρα Φλιν για σεξουαλική παρενόχληση προς έναν 12χρονο, μαύρο μαθητή, στο καθολικό σχολείο που διευθύνει η ίδια. Ο πατέρας Φλιν υπερασπίζεται τον εαυτό του και τις πράξεις του. Η Αλίσιους προβληματίζεται.

«Η ληστεία της συμφοράς»

Την ξέφρενη κωμωδία «Η ληστεία της συμφοράς», σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με υπέροχα σκηνικά, κοστούμια, ειδικά εφέ, ακροβατικά, ζωντανή μουσική, θα δούμε από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 20.00, στο θέατρο «Λαμπέτη». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι: Ιωάννης Απέργης, Κατερίνα Γερονικολού, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Τίτος Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Θάνος Μπίρκος, Αρετή Πασχάλη, Χάρης Χιώτης και Γιώργος Χρανιώτης. Αθήνα 1958. Μια τρελή απόδραση. Ενα τεράστιο διαμάντι. Εξι εντελώς ανίκανοι κλέφτες. Ενας αιώνια μαθητευόμενος ταμίας. Ενας απελπισμένος φύλακας που κοιμάται -κυριολεκτικά- όρθιος. Οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι! Δύο κατάδικοι δραπετεύουν από τις Φυλακές της Δραπετσώνας και σχεδιάζουν να κλέψουν ένα διαμάντι αμύθητης αξίας που φυλάσσεται στην Alexandras Bank, μια περιφερειακή ελληνική τράπεζα επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οταν, όμως, μπλέκουν κι άλλοι στο κόλπο, οι εξελίξεις είναι απρόσμενες και όλα πάνε στραβά.

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι»

Η παράσταση είναι του Τάσου Ιορδανίδη, με τον ίδιο πάνω στη σκηνή και τη σύζυγό του Θάλεια Ματίκα, για τέταρτη χρονιά, στο θέατρο Αλφα-Ληναίος-Φωτίου. Τρεις σεζόν, 350 παραστάσεις. Το έργο που αγαπήθηκε πολύ επιστρέφει για 20 τελευταίες παραστάσεις. Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι ύστερα από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία και ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές. Είναι και οι δύο γονείς. Εχουν και οι δύο τα δίκια τους. Εχουν κάνει και οι δύο λάθη.

«Για μια Ζωή»

Η sold out κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζεται από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Πειραιώς 131, στο Γκάζι! Η Ζωή (Δανάη Παππά) ήταν παντρεμένη με τον Γιάννη (Γιάννης Τσιμιτσέλης), μέχρι που εκείνος χάθηκε στο αλβανικό μέτωπο. Ετσι εκείνη -ύστερα από τρία χρόνια- αποφασίζει να παντρευτεί τον Στράτο (Γιάννης Σίντος), έναν νεαρό χωροφύλακα. Οι δυο τους είναι τρελά ερωτευμένοι. Η Μαρίκα, η μάνα της (Σάρα Γανωτή), μένει μαζί με τη Ζωή στο σπίτι του Γεράσιμου (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), του πεθερού της κόρης της και πατέρα του εκλιπόντος Γιάννη, που παρότι (κατά τα λεγόμενα της Μαρίκας) είναι «ξινός και ανάποδος», θέλει το νέο ζευγάρι να συνεχίσει να μένει μαζί του στο σπίτι του. Σε αυτό το σπίτι μπαινοβγαίνει η διπλανή γειτόνισσα Γαρυφαλλιά Ζάρλα (Μαρία Φιλίππου), η οποία είναι παντρεμένη με έναν δωσίλογο και έχει κόρη τη Βούλα (Αναστασία Τσιλιμπίου), την πιο καλή φίλη της Ζωής. Κι εκεί που όλοι βρίσκονται σε μια υπερδιέγερση λόγω του επερχόμενου γάμου, ο τέως νυμφίος, ο Γιάννης, εμφανίζεται εν τω μέσω της νυκτός. Και αυτή είναι η στιγμή που αρχίζει το μπέρδεμα.

«Μπαμπάδες με ρούμι»

«Μπαμπάδες με ρούμι»

Η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζει ακάθεκτη για τρίτη χρονιά, ύστερα από δύο χρόνια συνεχούς επιτυχίας με αλλεπάλληλα sold out και μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο όμως επιστρέφει στο θέατρο «Αλίκη»! Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

«Αξύριστα πηγούνια»

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και για τέταρτη συνεχή χρονιά το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου «Αξύριστα πηγούνια» παρουσιάζεται στο Θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Στον ρόλο του Σάββα, ο Στάθης Σταμουλακάτος και στον ρόλο του Κυριάκου, ο Ηλίας Βαλάσης. Στους ρόλους του Μαρινάκη και της Ιρίνας, ο Σπύρος Ασημένιος και η Αντωνία Πιτουλίδου, αντίστοιχα. Τρεις άντρες, υπάλληλοι ενός νοσοκομείου, εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία τους, στην υπόγεια πτέρυγα. Από τους πάνω ορόφους δέχονται και στη συνέχεια ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Απόψε όμως έρχεται μια γυναίκα να ταράξει τη «νεκρή» τους πραγματικότητα.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This