Φωτογραφική Έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Henri Cartier – Bresson μέχρι τις 27 Οκτωβρίου

Must Read

Μια εξαιρετική και μοναδική έκθεση φωτογραφίας μπορείτε να δείτε στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Το ζευγάρι των συλλεκτών συνδεόταν φιλικά με το ζευγάρι των φωτογράφων Henri Cartier – Bresson και Martine Franck. Έτσι στην Άνδρο θα δείτε την αναδρομική έκθεση της Martine Franck και στην Αθήνα μια έκθεση αφιερωμένη στον Henri Cartier – Bresson.

Η τελευταία αυτή έκθεση χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα αφορά φωτογραφίες του καλλιτέχνη μιας εικοσαετίας 1932 – 1952, οι οποίες βρίσκονται σε ένα λεύκωμα με τίτλο Images à la sauvette το οποίο εκδόθηκε από τον Tériade, ενώ το δεύτερο μέρος αφορά φωτογραφίες από τις τρεις επισκέψεις του καλλιτέχνη στην Ελλάδα. Ο τίτλος ” Μία αποφασιστική στιγμή” εκφράζει ασφαλώς και την τέχνη της φωτογραφίας. Είναι η στιγμή του κλικ.

Στο πρώτο μέρος η έκθεση εστιάζει σε πορτραίτα και σε ταξιδιωτικές φωτογραφίες του Cartier – Bresson από διάφορα μέρη του κόσμου στα οποία βρέθηκε, π.χ. Ινδονησία ή στάλθηκε ως ανταποκριτής, π.χ. Κίνα αμέσως μετά την επικράτηση του Μάο, αλλά και από άλλα ταξίδια του στην Αφρική ή στην Ευρώπη.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσιάζονται φωτογραφίες από τις τρεις επισκέψεις του Cartier – Bresson στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το 1937, το 1953 και το 1961. Στις φωτογραφίες αυτές κυριαρχούν πρόσωπα γνωστά και άγνωστα αλλά και τοπία και σκηνές της καθημερινότητας της κάθε εποχής, ενώ δίνεται έμφαση στο φως.

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, στο Μουσείο Γουλανδρή, στην Άνδρο μπορείτε να δείτε την αναδρομική έκθεση της Martine Franck για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This