Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας λίγο πριν κλείσει τα 100

Must Read

Θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας προκάλεσε η είδηση πως έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας.

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου θα έκλεινε τα 100 του χρόνια. Προς τιμήν του καλλιτέχνη διοργανωνόταν μια μεγάλη εκδήλωση για τον αιώνα ζωής που θα συμπλήρωνε σε λίγες μέρες. 

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή τα ξημερώματα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα η σύζυγός του, Λουκίλλα Καρρέρ.

«Και ξαφνικά “Έπεσε βαθειά σιωπή…”…..”Κι εσύ δεν θα’σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……” ….θά εισαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. “Πέρασαν τόσα καλοκαίρια…βρεξαν τη στράτα μας φωτιές” σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση».

Δείτε την ανάρτηση:

Η ζωή του Μίμη Πλέσσα

Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου του 1924. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πήγε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές του. Οι διακρίσεις στη μουσική ήρθαν από μικρή ηλικία.  Έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Το 1952, σε ηλικία 28 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.

Έγραψε μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις. Έχει διευθύνει με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.

Το 2010 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ είναι διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Ιούνιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Μίμη Πλέσσα το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.  Έχει λάβει και πολλά ακόμα σημαντικά βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Στην πορεία του ο Μίμης Πλέσσας ανακάλυψε τραγουδιστές και ηθοποιούς οι οποίοι στη συνέχεια καθιερώθηκαν όπως τη Ζωή Κουρούκλη, τη Νανά Μούσχουρη, την Τζένη Βάνου, τη Γιοβάννα, τη Μαρινέλλα, τη Ρένα Κουμιώτη, τον Γιάννη Βογιατζή, τον Φώτη Δήμα, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλό ταξείδι στην ψυχή του, άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στον Ελληνικό πολιτισμό με την ποιότητα της μουσικής του που άγγιξε τις καρδιές μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This