Η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου γιορτάζει μισό αιώνα συνεργασίας με την Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μουσικής

Must Read

Η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (RAD) γιορτάζει τα 50 χρόνια συνεργασίας με τις εγκεκριμένες σχολές χορού στην Ελλάδα, 17 με 20 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη συνεργασία του British Council.

Οι πλούσιες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις με τεκμήρια, φωτογραφικό υλικό και επιστημονικά προγράμματα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, θα διεξαχθεί στις αίθουσες του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ την οργανωτική ευθύνη έχει αναλάβει η χορογράφος και καθηγήτρια χορού Μάγια Σοφού, η οποία ήταν η πρώτη που εφάρμοσε το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαλέτου της RAD στη σχολή της και το έκανε γνωστό στη χώρα μας.

Η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων, θα τιμήσει και θα βραβεύσει την Μάγια Σοφού για την προσφορά της στην τέχνη του χορού, με την ανακήρυξή της σε «Fellow of the Royal Academy of Dance», που είναι η υψηλότερη διάκριση που απονέμει η Ακαδημία σε καθηγητές χορού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι εκδηλώσεις και η μαγεία του μπαλέτου

Η συνεργασία στην διάρκεια μισού αιώνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο Αγγλικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα αναδεικνύεται σε ένα πληθωρικό τετραήμερο επετειακών εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται μεγάλη έκθεση, με ντοκουμέντα από τις δραστηριότητες, τα επιτεύγματα και την προσφορά των ελληνικών σχολών μπαλέτου στην χώρα μας, που εισήγαγαν εκατοντάδες παιδιά στον μαγικό κόσμο του χορού. Τον σχεδιασμό της έκθεσης ανέλαβαν οι Παρασκευή Γερολυμάτου και Ανδρέας Γεωργιάδης.

Η έκθεση στον εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 18 έως 20 Οκτωβρίου 2024, από τις 10:00 ως 21:00. Επίσης, οι διευθυντές της RAD Λονδίνου και οι Ακαδημαϊκοί Διευθυντές θα ενημερώσουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το κοινό, τους καθηγητές και τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές και χορευτές για τα σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης, τις νεότερες εξελίξεις και τις δυνατότητες Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών Σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε audition για την αποδοχή τους στο πρόγραμμα ΒΑ (Hons) Ballet Education, η οποία γίνεται στο Λονδίνο και κατ’ εξαίρεση θα γίνει στην Αθήνα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η 50χρονη συνεργασία των Ελληνικών Σχολών Χορού με την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (RAD) σηματοδότησε μία νέα εποχή στην εκπαίδευση της χορευτικής τέχνης στην χώρα μας και συνεχίζει να εμπνέει και να διαμορφώνει την τέχνη του χορού για τις επόμενες γενιές.

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα πριν έναν αιώνα στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας την εμπειρία των κορυφαίων του χορογράφων και χορευτών της εποχής απ’ όλη την Ευρώπη. Πρώτη πρόεδρος της RAD ήταν η Adeline Genée και διάδοχός της η Margot Fonteyn.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  • Έναρξη- Χαιρετισμοί- Ομιλίες – Βραβεύσεις (με προσκλήσεις)

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, 11:00 – 12.30

Αίθουσα “ Γιάννης Μαρίνος” (Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής)

  • Εγκαίνια Έκθεσης και Δεξίωση (με προσκλήσεις)

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, 12:30 – 14:00

 

Εκθεσιακός χώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

  • Έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Παρασκευή 18 – Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, ώρες 10:00 έως 21:00.

Εκθεσιακός χώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Φουαγιέ Ισογείου Αίθουσας Χ. Λαμπράκης

  • Παρουσίαση Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων της RAD

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, 10:30 – 12:00

 

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης

  • Audition

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, 12:00 – 13:30

Αίθουσα Δοκιμών Μπαλέτου Μεγάρου Μουσικής

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This