Εορδαία: Εξετάζεται να κλείσει για το κοινό ο Μακεδονικός Τάφος της «Σπηλιάς»

Ποια η εξήγηση που δίνεται

Must Read

Υπαρκτό είναι το σενάριο να κλείσει για το κοινό ο Μακεδονικός Τάφος της «Σπηλιάς» στην Εορδαία.

Όπως ανέφερε η αρχαιολόγος, Χαρά Στυλιανάκου, το πρόβλημα έγκειται στο ότι η σύμβαση του φύλακα, που διευκολύνει την επίσκεψη στον χώρο, ολοκληρώνεται.

«Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ο τάφος λειτουργεί κατόπιν συνεννόησης. Η επίσκεψη στον τάφο γίνεται κατόπιν συνεννόησης. Ωστόσο, φέτος είχαμε τη δυνατότητα, μετά από έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού να έχουμε έναν φύλακα, ο οποίος βρίσκεται εδώ από αρχές Απριλίου και θα βρίσκεται μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, κάθε μέρα εκτός Τετάρτης. Η επισκεψιμότητα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική. Εκατοντάδες κόσμου επισκέφθηκε το μνημείο και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι μόνο. Κόσμο όχι μόνο από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και σχολεία, αλλά και ο κόσμος, που ενδιαφέρθηκε να δει και να θαυμάσει αυτό το μνημείο από κοντά. Λήγει η σύμβαση του φύλακα τέλη Οκτωβρίου και ελπίζουμε ότι με την επόμενη χρονιά θα εγκριθεί και πάλι η θέση φύλακα για το συγκεκριμένο μνημείο, οπότε θα διευκολυνθεί και πάλι η επίσκεψη του κόσμου στο μνημείο», επισήμανε η αρχαιολόγος.

Στο ενδιάμεσο, η μόνη λύση είναι η επίσκεψη κατόπιν ραντεβού, όπως διευκρίνισε η ίδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This