Penny Siopis στο ΕΜΣΤ

Μια ελληνικής καταγωγής εικαστικός από την Νότια Αφρική

Must Read

Μια ελληνικής καταγωγής εικαστικό από την Νότια Αφρική φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2025.

H Penny Siopis γεννημένη από Έλληνες γονείς στο Vryburg, ζει στο Cape Town, παρουσιάζει στην αναδρομική έκθεση της, ιστορικά ζωγραφικά έργα, από τα χρόνια του απαρτχάιντ συνδέοντας πολλά στοιχεία δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής της εποχής μπαρόκ με την πραγματικότητα της διεκδίκησης στη Νότια Αφρική των ελευθεριών και της μη – βίας και συνδυάζοντας διάφορες τεχνικές όπως λάδια, κολάζ, σχολιάζει τον πλούτο της Δύσης, την φτώχεια της Αφρικής αλλά και τον πλούτο του υπεδάφους της με την εξόρυξη χρυσού και διαμαντιών.

Μαζεύει τα πάντα και εμπνέεται από το κάθε τι που την περιτριγυρίζει. Επτακόσια μικρά αντικείμενα της συλλογής της εκτίθενται με σχόλιο δικό της, είναι το Will.

Στο υπόγειο του ΕΜΣΤ, όπου εκτυλίσσεται όλη η έκθεση, κυριαρχεί η εγκατάσταση με τίτλο Γητευμένες Ζωές η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα τα οποία κάποιος αναγκάζεται από τις συνθήκες της ζωής του να επιλέξει αν θα τον ακολουθήσουν ή όχι στην νέα του εγκατάσταση, στη νέα του ζωή.

Έργα από την σειρά Ζωγραφικές τούρτες, εμπνευσμένη από την μητέρα της, αλλά και έργα που συνδέονται με τον Pinky Pinky τον νοτιοαφρικανικό αστικό μύθο του μπαμπούλα που τρομάζει τα παιδιά.

Το έργο της Shame (= Ντροπή) είναι μία εγκατάσταση από 182 έργα ζωγραφικής μικρών διαστάσεων, στα οποία χρησιμοποιεί διάφορα υλικά. Η ίδια το θεωρεί σαν «το πιο μύχιο των ανθρωπίνων συναισθημάτων». Αυτό αποκαλύπτεται από το αθέλητο κοκκίνισμα.

Υπάρχουν προγραμματισμένες δίωρες ξεναγήσεις – περίπατοι της έκθεσης από την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This