Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου για τη ζωή του αείμνηστου Βασίλη Καρρά!

«Είναι παντού» - Τα συγκινητικά λόγια για τον λαϊκό βάρδο και η θλίψη στο πρόσωπο της συζύγου του

Must Read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Βασίλη Καρρά με τίτλο «Καλησπέρα και καλή βραδιά», από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» στη ∆ΕΘ.

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Σε κλίμα συγκίνησης και γλυκόπικρης χαράς ήταν όλοι εκεί. Φίλοι, συγγενείς, αλλά και θαυμαστές έδωσαν το «παρών» υπό τους ήχους του λαϊκού «ύμνου» «Απ’ τον Βορρά μέχρι τον Νότο», για να τιμήσουν τη μνήμη του αξέχαστου συνεργάτη, καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ανθρώπου Βασίλη!

Όσο και αν προσπάθησαν οι ομιλητές της παρουσίασης να μη λυγίσουν μέσα από τις αφηγήσεις τους για όσα έζησαν με τον δικό τους «Βασίλη», δεν τα κατάφεραν, με τη σύζυγό του Χριστίνα και την κόρη τους Ειρήνη να δακρύζουν.




 

Ο μουσικός ∆ιογένης ∆ασκάλου αφηγήθηκε με τον μοναδικό του τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «∆εν σηκώνω σήμερα το βλέμμα μου για ευνόητους λόγους… Είναι μια μεγάλη προίκα για αυτόν τον άνθρωπο – την προίκα του και τα τραγούδια του μας την άφησε για όλους. ∆εν μπορώ να είμαι αμερόληπτος, αισθάνομαι πολύ τυχερός που ήμουν φίλος του και με έκανε οικογένειά του».




 

Συγκινημένος και ο βουλευτής της Νέας ∆ημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε για τον Βασίλη Καρρά αλλά και τις επαφές που διατηρούσαν πριν από μερικά χρόνια, λέγοντας: «Πέρα από τη φωνή του, τον στίχο και το περιεχόμενό του, αυτό που βιώνω είναι τα υπέροχά του μάτια, το βλέμμα του. Αυτό το βλέμμα που είχε πάντα και θύμιζε τη λαϊκή του καταγωγή. Ένας άνθρωπος με όλα τα γράμματα κεφαλαία».

Όσο για τον συγγραφέα του βιβλίου Θάνο Κανούση, μέσα στο έντονα συγκινησιακό κλίμα απάντησε στο ερώτημα γιατί ο Καρράς επέλεξε αυτόν για να αποτυπώσει στο χαρτί τη ζωή του. «Ο Βασίλης πριν από τρία χρόνια μού έλεγε διάφορες ιστορίες και μου
ανοίχτηκε. Γενικά, μου έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη. Είναι μεγάλη τύχη και τιμή για εμένα αυτό το βιβλίο» είπε και πρόσθεσε πως το βιβλίο ήταν έτοιμο από το 2023, με τον τραγουδιστή να έχει εγκρίνει μέχρι και το εξώφυλλο! Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι λόγοι που δεν κυκλοφόρησε νωρίτερα ήταν, πρώτον, ότι ο Βασίλης ήθελε να είναι παρών στην εκδήλωση -κάτι που δεν κατέστη δυνατόν-, αλλά και για να μην κατηγορηθούν όσοι βοήθησαν για να βγει το βιβλίο πως εκμεταλλεύτηκαν την περιπέτεια της υγείας του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή! Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προαναγγελία της μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2025, στο Καλλιμάρμαρο, προς τιμήν του Βασίλη Καρρά, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Πηγή: Εφημερίδα  Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This