Χιλιάδες καλλιτέχνες κατά της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Άδικη απειλή για τον βιοπορισμό ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτά τα έργα»

Must Read

Ο τραγουδιστής των Radiohead Τομ Γιορκ, ο Μπιορν Ούλβεους των ABBA και η ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ είναι ανάμεσα στους 13.500 υπογράφοντες από δημιουργικούς κλάδους που προειδοποιούν με ανοιχτή επιστολή τις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης ότι η μη αδειοδοτημένη χρήση του έργου τους αποτελεί «σοβαρή, άδικη απειλή» για τον βιοπορισμό των καλλιτεχνών.

Η ανοιχτή επιστολή έρχεται εν μέσω νομικών μαχών μεταξύ δημιουργικών επαγγελματιών και εταιρειών τεχνολογίας σχετικά με τη χρήση του έργου τους για την εκπαίδευση μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης όπως το ChatGPT και ισχυρίζονται ότι η χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους χωρίς άδεια αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

«Η χρήση δημιουργικών έργων χωρίς άδεια για εκπαίδευση γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης είναι μια σημαντική, άδικη απειλή για τον βιοπορισμό ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από αυτά τα έργα και δεν πρέπει να επιτρέπεται» αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Χιλιάδες δημιουργικοί επαγγελματίες από τον κόσμο της λογοτεχνίας, της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης έχουν υποστηρίξει τη δήλωση, μεταξύ άλλων συγγραφείς όπως οι Καζούο Ισιγκούρο, Αν Πάτσετ και Κέιτ Μος, μουσικοί όπως ο Ρόμπερτ Σμιθ των Cure και ηθοποιοί όπως οι Κέβιν Μπέικον και Ροζάριο Ντόσον.

Τον περασμένο Απρίλιο περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Στίβι Γουόντερ, Κέιτι Πέρι και τα συγκροτήματα Imagine Dragons και Pearl Jam υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή που υπέβαλε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Artist Rights Alliance, καλώντας τις εταιρείες τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης, τους προγραμματιστές, τις πλατφόρμες και τις ψηφιακές μουσικές υπηρεσίες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ..
    Ρομποτάκια φασιστάκια παντού!..

    Οι δυό όψεις της νεο χούντας της ελίτ των ανθρωποειδών,…είναι το ίδιο!..
    ..
    Ανελέητη χούντα μέσω ρομπότ παντού ..σ
    Σε υπηρεσίες,εργασίες,θεσμούς κλπ,με βαθμούς ”αξιολόγησης”για καλούς ηλιθίους απ την μία,κι απ την άλλη,ηλίθια ανθρω ρομπότ μαλάκες γκαουλάιντερ,να βάζουν τους άλλους να μαλώνουν για το ποιά πουστο χούντα είναι η καλύτερη,για να πάρουν μπανάνα απ τα πουστο αφεντικούλια τους..
    Εσύ μαλάκα..Ποιά βρωμο χούντα προτιμάς καλύτερα;;
    Της μανούλας σου ή του γείτονα;..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This