Συζητείται, τη Δευτέρα, στο Πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει δεκάδες μέτοχοι εταιρείας λαϊκής βάσης, που παράγει, εμφιαλώνει και διανέμει μεταλλικό νερό, ζητώντας τον καθορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι προσφεύγοντες μέτοχοι υποστηρίζουν, ότι ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατάφερε να υπεξαιρέσει με διάφορα τεχνάσματα περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέλη του νυν Δ.Σ. προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες του.
Σε βάρος, μάλιστα, του εν λόγω Διευθύνοντα Συμβούλου έχει κατατεθεί μήνυση για υπεξαίρεση και απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.
Όπως αναφέρεται στη μήνυση αυτή, κατά τη διάρκεια της θητείας του (κατείχε τη θέση από το 1996) «δημιούργησε μηχανισμούς απόλυτης κυριαρχίας με αποτέλεσμα να δύναται ακώλυτα να προσπορίζει στον εαυτό του παράνομα περιουσιακά οφέλη». Ακόμη, «εκμεταλλευόμενος τις από τη θέση του αρμοδιότητες, που του παρείχαν τη δυνατότητα να διαχειρίζεται μόνο αυτός το ταμείο και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως της εταιρείας αλλά και να διαθέτει πλήρη πρόσβαση στο μηχανογραφικό της σύστημα, κατόρθωσε να προβαίνει σε παράνομες πράξεις και στη συνέχεια να τις συγκαλύπτει».
Μηνυόμενοι από τους 33 μετόχους είναι άλλα 5 μέλη του νυν Δ.Σ., τα οποία αν και ενημερώθηκαν επανειλημμένως από τη νομική υπηρεσία της εταιρείας για της παράνομες πράξεις του μέχρι πρότινος Διευθύνοντα Συμβούλου και τους κοινοποιήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του ελέγχου, όχι μόνο αρνήθηκαν να τον καταμηνύσουν, όπως είχαν από το νόμο την υποχρέωση, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα της εταιρείας αλλά αντιθέτως προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις παρανομίες του και να εμποδίσουν την συνέχιση της έρευνας.