Φωτιά στην Μήλο: Σε καλύτερη κατάσταση το μέτωπο – Σε επαγρύπνηση η Πυροσβεστική λόγω ισχυρών ανέμων

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί

Must Read

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από την φωτιά στην Μήλο, που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Ζεφύρια, πλησίον του αεροδρομίου του νησιού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα ξημερώματα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο και οι εστίες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, όμως στο νησί πνέουν συνεχώς άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσβεση.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει γύρω στις 18:30 της Τρίτης καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Στη μάχη ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή επίγειες δυνάμεις, αλλά και τμήμα που έφτασε στο νησί, ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, έγινε γνωστό πως ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή του ΧΥΤΑ του νησιού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ από Αθήνα, 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ηλίου. Σε ετοιμότητα βρίσκονται ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή του Λιμενικού Σώματος, 10 ιδιωτικά σκάφη και 2 επιβατηγά στη θαλάσσια περιοχή Τσιγκράδο εφόσον απαιτηθεί.

Μάλιστα, νωρίτερα την Τρίτη εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Προβατά.

Φωτογραφία: milosvoice.gr

Δείτε επίσης: Σε τρία μέτωπα ξέσπασε πυρκαγιά στη Μήλο – Κοντά στο αεροδρόμιο οι φλόγες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This