Ο Βασίλης Αυλωνίτης, νέος, υπήρξε ωραίος άνδρας. Δυστυχώς, τότε, δεν υπήρχε ελληνικός κινηματογράφος για να διασώσει τη γοητεία του. Υπάρχουν μόνο φωτογραφίες. Και μια ιστορία πάθος που τον οδήγησε στην απαγωγή. Δεν απήγαγε ο δημοφιλής κωμικός την… καλή του, αλλά η καλή του τον απήγαγε. Ήταν και παντρεμένος, δεν άργησε να ξεσπάσει σκάνδαλο!
Βρισκόμαστε στα 1931. Ο Αυλωνίτης πρωταγωνιστεί κυρίως σε θεατρικές επιθεωρήσεις. Σε μια από αυτές, σε ένα νούμερο, σατίριζε τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Οπαδοί του όρμησαν στο θέατρο για να τον σκοτώσουν, πρόλαβε να αποδράσει, αλλά, δυστυχώς, σκότωσαν τον τεχνικό σκηνής.
Τότε ήταν παντρεμένος με μια χορεύτρια, την Πόπη Εξηνταβελώνη. (κεντρική φωτογραφία) Στην απόπειρα εναντίον του και στα όσα ακολούθησαν του συμπαραστάθηκε μια θαυμάστρια του. Ήταν πλούσια χήρα εξ Αιγύπτου. Το όνομά της Νίτσα Παπαδοπούλου. Το ενδιαφέρον γρήγορα μετατράπηκε σε ερωτικό πάθος που ήταν αδύνατο να ελέγξουν.
Αποτέλεσμα; Η πλούσια χήρα εξ Αιγύπτου το πρωί της 15ης Νοεμβρίου1931 έφυγε με τον καλό της, για τη Μασσαλία με το ατμόπλοιο «Πατρίς». Ήταν μια εκούσια απαγωγή. Ο ίδιος ο Αυλωνίτης τις δύο τελευταίες μέρες δεν είχε εμφανιστεί στο σπίτι του, ενώ άφησε ένα γράμμα στη σύζυγό του.
Η ιστορία είχε και συνέχεια. Η Πόπη δεν πήρε ποτέ τις 100.000 δρχ. που της υποσχέθηκε ο σύζυγός της. Έκανε φασαρία και το θέμα έγινε γνωστό.
Μπορεί, τοτε, να μην υπήρχαν πρωινάδικα και μεσημεριανές, εκπομπές, αλλά το κουτσομπολιό υπήρχε. Παντού…
Η κοσμική Αθήνα είχε θέμα να ασχοληθεί. Λέγεται ότι η Παπαδοπούλου είχε προκαταβάλει στον Αυλωνίτη 200.000 δρχ για να την ακολουθήσει στη Γαλλία. Τα χρήματα, προφανώς δεν τα έδωσε στη σύζυγό του.
Τώρα τι έγινε εκεί, στα … ξένα, παραμένει άγνωστο. Ο 27χρονος Αυλωνίτης (είχε γεννηθεί το 1904 στο Θησείο) πήγε στο Παρίσι και λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα παντρεμένος με τη Γιογιό, μια ελληνογαλλίδα η οποία έμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος της ζωής του. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη που πέθανε πρόσφατα και την Ελένη.
Ο Αυλωνίτης βγήκε από νωρίς στη βιοπάλη. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένειά κι υποχρεώθηκε με τον αδελφό του Αντώνη να κάνουν δουλειές του ποδαριού για να επιβιώσουν. Λέγεται ότι δεν ήξερε να διαβάζει και γιαυτό σπάνια έπαιζε πρόζα, ενώ οι περίφημοι αυτοσχεδιασμοί είχαν αιτία τα λόγια που ξεχνούσε. Ήταν ένα αυθεντικό ταλέντο που ευτυχώς διασώθηκε μέσα από πάρα πολλές κινηματογραφικές συμμετοχές. Λέγεται ότι στις περισσότερες ταινίες έπαιξε για να βγάλει τα σπασμένα από τον ιππόδρομο και τα χαρτιά που λάτρευε.
«Οι γιατροί μου λένε να βλέπω πράσινο, κάνει καλό στα μάτια» έλεγε όταν καθόταν στο πράσινο τραπέζι της τσόχας. Άλλο μεγάλο πάθος του ο Ιππόδρομος.
Έφυγε από κοντά μας το 1970 σε ηλικία 66 χρόνων, αλλά πάντα ζει ανάμεσά μας με τις γκριμάτσες και τις ατάκες του…