Στον Πειραιά είχαν κατέβει όλοι οι επίσημοι εκείνο το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου 1935. Η κυβέρνηση, πρεσβευτές και «πλήθος κόσμου» όπως έγραψαν, τότε, οι εφημερίδες. Ο Γεώργιος Β΄ επέστρεφε στην Ελλάδα για να… πιάσει δουλειά. Το δημοψήφισμα που είχε γίνει λίγες μέρες νωρίτερα, στις 3 του μήνα είχε επαναφέρει τη Βασιλεία. Λογικά έπρεπε να έχει μαζί του και τη Βασίλισσα σύζυγό του, την Ελισάβετ που πριν πάρει τον τίτλο αυτό ήταν απλά «πριγκίπισσα της Ρουμανίας».
Μόνο που ο Γεώργιος, σίγουρος για την επιστροφή του είχε διαλέξει να δώσει – και τυπικά – τέλος το γάμο του με το διαζύγιο που εκδόθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, τέτοιες μέρες, τον Ιούνιο του 1935.
Ως διάδοχος του ελληνικού θρόνου είχε παντρευτεί στο Βουκουρέστι στις 14 Φεβρουαρίου 1921(με το παλαιό ημερολόγιο) στο Βουκουρέστι την Ελισάβετ που ήταν δεύτερη ξαδέλφη του, γεγονός συνηθισμένο μέσα στον στενό κύκλο των Βασιλικών Οίκων.
Ο γάμος δεν γνώρισε ιδιαίτερη προβολή. Οι Μεγάλες Δυνάμεις πίεζαν την Ελλάδα να δεχτεί αναθεώρηση της Συνθήκης των Σεβρών, με παραχωρήσεις στη Μικρά Ασία και σε όλη τη χώρα, ακόμα και στη Σμύρνη υπήρχαν εκείνη τη μέρα (Κυριακή) μεγάλες διαδηλώσεις.
Λίγες μέρες αργότερα ο διάδοχος του Ρουμανικού θρόνου Κάρολος παντρεύτηκε στην Αθήνα την αδελφή του Γεώργιου, την Ελένη.
Κανονικά γάμοι μεταξύ αδελφών πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα. Η Βασίλισσα Μαρία, όμως της Ρουμανίας, εγγονή της Βικτωρίας της Αγγλίας που φιλοδοξούσε να γίνει «βασιλομήτωρ των Βαλκανίων» κατάφερε να πάρει ειδική άδεια. Δικό της έργο ήταν οι δύο γάμοι, δική της και η επιλογή να γίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες και σε διαφορετικές χώρες για να τονώσει τη δημοφιλία των ζευγαριών.
Για τους προληπτικούς εκεί οφείλεται η κακή τύχη που είχαν και οι δύο γάμοι.
Ο Γεώργιος, τύπος κλειστός, είχε κάνει δύο φορές πρόταση στην Ελισάβετ που δεν ήταν ιδιαίτερη όμορφη κι είχε και κάποια περιττά κιλά. Δεν ήταν έρωτας, αλλά πολιτικοί οι λόγοι. Αποτελούσαν ένα αταίριαστο ζευγάρι. Η σύζυγος του διαδόχου δεν είχε καλές σχέσεις με την Βασίλισσα Σοφία κι αυτό που την ενδιέφερε ήταν η αύξηση της προσωπικής της περιουσίας. Για τον Γεώργιο είχε γράψει σε φίλο της: «Ο Θεός ξεκίνησε να τον φτιάχνει πρίγκιπα, αλλά μετά τα… παράτησε!» Μια αποβολή σε επίσημη επίσκεψη στη Σμύρνη έκανε ακόμα χειρότερες τις σχέσεις του ζευγαριού.
Ο Γεώργιος πάλι είχε μπλέξει στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων που τον έφεραν αναπάντεχα στο θρόνο όταν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή παραιτήθηκε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Α’.
Η πρώτη περίοδος της Βασιλείας του έληξε άδοξα με την αποπομπή του τον Οκτώβριο του 1923.
Το ζευγάρι πήγε στο Βουκουρέστι όπου η Ελισάβετ συνέχισε τις… μπίζνες με τις συμβουλές του ομογενούς Αλέξανδρου Σκαναβή ο οποίος αργότερα έγινε εραστής της. Ο Γεώργιος εγκατέλειψε το Βουκουρέστι και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Αργότερα σε ένα ταξίδι στις Ινδίες γνώρισε τη σύζυγο του υπασπιστή του Αντιβασιλέα των Ινδιών Τζόις Μπρίντεν Τζόουνς που έγινε σύντροφός του μέχρι το τέλος της ζωής του, χωρίς όμως ποτέ να επισημοποιήσει τη σχέση τους.
Πιο περίπλοκη ήταν η περίπτωση του άλλου ζεύγους. Ο Κάρολος είχε παντρευτεί στην Ουκρανία την ελληνικής καταγωγής Ζιζί Λαμπρινού, κόρη φαρμακοποιού, σύζυγο αξιωματικού της ανακτορικής φρουράς. Το 1920 απέκτησαν κι ένα γιο. Ο γάμος που έγινε την ίδια χρονιά στην Ουκρανία δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη Βασιλική Αυλή η οποία…. απέφυγε να ενημερώσει την νέα σύζυγο για το πρόσφατο παρελθόν του.
Τους αρκούσε που έξι μήνες μετά το γάμο γεννήθηκε ένα αγόρι που θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τη διαδοχή στον θρόνο. Σε αυτό το παιδί αφοσιώθηκε η Ελένη αφήνοντας τον σύζυγό της να κάνει τη ζωή του. Στενά δεμένη με τον πατέρα της Κωνσταντίνο, αλλά και τον αδελφό της Αλέξανδρο, είχε βιώσει δύο θανάτους σε μικρό χρονικό διάστημα που την έκαναν μελαγχολική, χωρίς διάθεση για τις χαρές της ζωής, αλλά με δίψα για εξουσία.
Άλλωστε, ο Κάρολος, παρηγορήθηκε γρήγορα στην αγκαλιά της μιας ακόμα… απλής θνητής, της Μάγδας Λουπέσκου που έγινε σύζυγός του μετά το διαζύγιό του με την Ελένη το 1928.
Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η ζωή της Ελισάβετ που είχε παρέμβαση στα πολιτικά ζητήματα στη χώρα της. Βλέποντας την άνοδο των κομμουνοιστών τους στήριξε οικονομικά πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να παίξει κάποιο ρόλο στη νέα κατάσταση που διαμορφωνόταν. Η Ελένη και ο γιός της που ήταν Βασιλιάς, αλλά έβλεπε τον θρόνο του να,.., τρίζει την ονόμασαν «κόκκινη θεία». Σύμφωνα με Ρουμάνους ιστορικούς βοήθηκε οικονομικά και το ΚΚΕ στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει στην Ελλάδα. Εδώ το κέρδος θα ήταν… ηθικό. Πιθανή νίκη τους θα απέκλειε το ενδεχόμενο της επιστροφής του τέως συζύγου της στο θρόνο.
Οι προσπάθειες όμως απέτυχαν. Η Ελένη και ο γιος της Μιχαήλ έφυγαν από τη Ρουμανία στις 3 Ιανουαρίου 1948. Λίγες μέρες αργότερα, στις 12 του ίδιου μήνα τους ακολούθησε και η Ελισάβετ. Έζησε στις Κάνες για πολλά χρόνια με την περιοσία που είχε δημιουργήσει, γνώρισε και τον κατά 30 χρόνια μικρότερό της Γάλλο Μάρκ Φαβάλ που αφού απέτυχε να του χαρίσει έναν τίτλο ευγενείας μετά την αντίδδραση των άλλων βασιλών οίκων για να τον παντρευτεί στο τέλος τον υιθοέτησε για να μπορέσει να την κληρονομήσει. Πέθανε το 1954. Η Ελένη έφυγε από τη ζωή το 1982 και ο γιός της Μιχαήλ το 2017.