Ρέματα… λαός και Κολωνάκι: Ο ξεχασμένος χείμαρρος που πλημμύρισε την περιοχή

Τι λέει ο αστικός μύθος

Must Read

Ένας άγνωστος -σε πολλούς- χείμαρρος, πλημμύρισε χθες την οδό Μαρασλή στο Κολωνάκι

Η σύντομη αλλά σφοδρή καταιγίδα που έφερε η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ στην Αττική, προκάλεσε πλημμύρες σε αρκετές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, μία από τις οποίες ήταν και το λαοφιλές και «κοσμοπολίτικο» Κολωνάκι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε διακρίνεται η οδός Μαρασλή, ένας γνωστός κατηφορικός δρόμος δίπλα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε μετατραπεί σε χείμαρρο, παρασέρνοντας καρέκλες και κάθε λογής αντικείμενα στο διάβα του.

Μόνο που η λέξη «χείμαρρος» δεν πρέπει να μπαίνει σε εισαγωγικά, καθώς πράγματι ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν κάποτε κανονικός χείμαρρος. Προτού η Αθήνα χτιστεί και μετατραπεί στην… τσιμεντούπολη του σήμερα.

Όπως μάς πληροφορεί η σελίδα «Γεωμυθική», από τoν συγκεκριμένο δρόμο περνούσε το παντελώς άγνωστο -σε πολλούς- ρέμα του Ευαγγελισμού, ένας μικρός «παραχείμαρρος» του ποταμού Ιλισσού, που πήγαζε από τον Λυκαβηττό, με την γύρω περιοχή να χτίζεται με μάντρες. Έτσι, η μόνη διέξοδος του νερού είναι, πια, μέσω του δρόμου…

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρεται:

«Ρέματα και Κολωνάκι

Σε παραφθορά του λαός και Κολωνάκι, σήμερα θα ασχοληθούμε με το παντελώς άγνωστο ρέμα του Ευαγγελισμού. Έναν μικρό παραχείμαρρο του Ιλισσού στις νότιες παρυφές του Λυκαβηττού.

Ο συγκεκριμένος χείμαρρος αποτυπώθηκε στους χάρτες των χαρτογράφων του 19ου αιώνα και προσωπικά χρησιμοποίησα το απόσπασμα του συναδέλφου Kaupert στο άθλιο κολάζ που παραθέτω για να εξηγήσω τι βλέπουμε στο viral βίντεο της χθεσινής πλημμύρας στην Οδό Μαρασλή.

Το ρέμα, το οποίο είχε και δυο κλάδους μάλιστα,, όπως τους αποτύπωσε ο Kaupert και φαίνονται με τα χτένια, μπαζώθηκε αρκετά νωρίς και στην θέση του χτίστηκε Νότια ο Ευαγγελισμός (νότιο κόκκινο περίγραμμα), ενώ βόρεια το Μαράσλειο και η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή (βόρειο κόκκινο περίγραμμα).

Γύρω από αυτά τα οικόπεδα σηκώθηκαν μεγάλες περίκλειστες μάνδρες. Έτσι ακόμα και το λίγο νερό που κατεβαίνει από τον Λυκαβηττό, τι να προλάβει να δώσει και ο έρμος Λυκαβηττός, κατεβαίνει με ορμή, βρίσκει τοίχο και συγκεντρώνεται λόγω κλίσεων στην οδό Μαρασλή, όπου και βλέπουμε αυτή την υπέροχη εικόνα της Αθήνας του 2024.

Επομένως και εδώ βλέπουμε ότι δεν φταίει καμία κλιματική αλλαγή αλλά ξεκάθαρα η κτηματική αλλαγή. Καμία θεομηνία, μόνο ανθρωπομανία. Καλημέρα σας».

@giorgos_lk #kolonaki_athens #athensgreece #winter2024 #foryou #foryoupage #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – Papadia Trash Tv

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This