Σαρώνει η ελληνική κουζίνα και τα Χριστούγεννα. Στην λίστα του Taste Atlas τα μελομακάρονα βρίσκονται στην πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη με 4,4/5 αστέρια. Στον κατάλογο του διάσημου δικτυακού τόπου για την διεθνή γαστρονομία φιγουράρει και ένα ακόμη ελληνικό γλυκό: η καρυδόπιτα με βαθμολογία 3,8.
Ο Taste Atlas έγραψε σχετικά:
«Αν και εκτιμάται πως προέρχονται από την αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα είναι σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτά τα νόστιμα σιμιγδαλένια μπισκότα αρωματίζονται παραδοσιακά με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και άλλα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κονιάκ.
Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στην συνέχειαν πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια άλλη εκδοχή ακούει στο όνομα “Φοινίκια”, πρόκειται για ένα ελαφρώς διαφορετικό επιδόρπιο, που τηγανίζεται περιστασιακά και σερβίρεται χωρίς καρύδια, σήμερα και τα δύο ονόματα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.»
Δείτε επίσης:
- Taste Atlas: Καλύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα για το 2024
- Taste Atlas: Η Πελοπόννησος δεύτερη καλύτερη περιοχή για φαγητό στον κόσμο