Τρία «must» τσουρέκια για το Πάσχα

Must Read

Τσουρέκι, το παραδοσιακό, τσουρέκι το λαχταριστό! Πάσχα, χωρίς τσουρέκι να ευωδιάζει το σπίτι, δεν γίνεται. Παρασκευάζεται με παραδοσιακές συνταγές και καταλαμβάνει κεντρική θέση στο εορταστικό τραπέζι του Πάσχα.

  • της Πολυξένης Μέγα

Για όσους δεν θα ζυμώσουν οι επιλογές είναι πολλές καθώς κάθε φούρνος  και ζαχαροπλαστείο που σέβεται τον εαυτό του θα βγάλει την περίοδο των εορτών πολλές λαμαρίνες με τσουρέκια. Επιλέξαμε τρία από τα αγαπημένα μας στην Αθήνα των οποίων οι ποιότητα και τα αρώματα μας ταξιδεύουν πίσω σε άλλες εποχές με γλυκές πασχαλιάτικες αναμνήσεις.

Περίφημο πολίτικο τσουρέκι από το ’67, στο Lido στο Παγκράτι

Ιστορική στάση για τσουρέκι το εμβληματικό πολίτικο ζαχαροπλαστείο Lido. Ο παππούς Πέτρος Πιπερίδης χρόνια ζαχαροπλάστης στην Κωνσταντινούπολη, έφερε την γαστρονομική σοφία του στην Αθήνα και από το 1967 φουρνίζει τα περίφημα πολίτικα τσουρέκια του στο Παγκράτι με αξεπέραστες παραδοσιακές συνταγές.

Τώρα το Πάσχα το τσουρέκι τους βγαίνει και σε κουλούρα με ένα κόκκινο αβγό στο κέντρο, ενώ για όσους νηστεύουν υπάρχει και νηστίσιμο τσουρέκι με λάδι. Στα συν και τα τσουρέκια με κάστανο ή με σοκολάτα.

Δεν κάνουν delivery, την μεγάλη εβδομάδα όμως διευρύνουν το ωράριο, 8.30π.μ. – 9.30μ.μ..

Lido, Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι τηλ. 2107516898

Maxim, αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι στη Νέα Σμύρνη

Στο παραδοσιακό πολίτικο ζαχαροπλαστείο Maxim στη Νέα Σμύρνη, ο Κώστας Αντωνιάδης φτιάχνει εδώ και 35 χρόνια, το φημισμένο αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι, μοναδικής γεύσης και υφής που όλη η Αθήνα έχει αγαπήσει, γι’αυτό και οι ουρές είναι μεγάλες, ειδικά την περίοδο των γιορτών.

Η ποιότητα πάντα υψηλή και οι μυρωδιές από το καλό βούτυρο, το μαχλέπι και την μαστίχα  μεθούν και  μαγεύουν. Αφράτο και μαστιχωτό, ζυμωμένο σε μεγάλες πλεξούδες, πασπαλισμένο με αμύγδαλο εφιλέ, φτιαγμένο με συνταγή που είναι πάντα καρφιτσωμένη στο εργαστήριο, το τσουρέκι του Maxim κόβεται σωστά μόνο με το χέρι.

Για τολμηρούς που θέλουν το διαφορετικό, ο κύριος Κώστας προτείνει να δοκιμάσουν και το τσουρέκι με γέμιση από βελούδινη πάστα φιστικιού Αιγίνης!

Το τσουρέκι του Maxim, έρχεται τώρα σπίτι σας! Eπικοινωνείστε μαζί τους και οργανώστε την παραγγελία σας.΄

Maxim, Τσακίρογλου 23, Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, Νέα Σμύρνη, Τηλ. 210 9324603

Ασημακόπουλος: Τσουρέκι από το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας

Στην καρδιά της Αθήνας, από το 1915, βρίσκεται το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με το παραδοσιακό ελληνικό τσουρέκι. Οι περαστικοί, οι κάτοικοι της περιοχής και οι περισσότεροι Αθηναίοι γνωρίζουν ότι αν το τσουρέκι είναι από τον Ασημακόπουλο θα είναι εξαιρετικό.

Στην κλασική του παραλλαγή βάζουν μόνο μαχλέπι ενώ για ποικιλία μπορείτε να απολαύσετε τσουρέκι με κάστανο ή σοκολάτα.

Το περίφημε αφράτο τσουρέκι τους την περίοδο του Πάσχα δεν βγαίνει μόνο σε μακρόστενη κοτσίδα. Την Μεγάλη Εβδομάδα θα βρείτε και μεγάλη στρογγυλή κουλούρα τσουρέκι με το παραδοσιακό κόκκινο αβγό στο κέντρο.

Το ζαχαροπλαστείο κάνει και delivery, θα πρέπει όμως να κάνετε τις παραγγελίες σας εγκαίρως. Την περίοδο του Πάσχα το ωράριο είναι διευρυμένο 7π.μ.-10μ.μ..

Αφοί Ασημακόπουλοι, Χαρ. Τρικούπη 82, Αθήνα, τηλ. 2103610092

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This