Πρώτη και καλύτερη η ελληνική κουζίνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Taste Atlas, ο διάσημος και έγκυρος δικτυακός τόπος για την διεθνή γαστρονομία, δημοσίευσε την Τρίτη αφιέρωμα στα φαγητά της χώρας μας προτείνοντας τα 25 πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος.
Greek 🇬🇷cuisine is as varied as its geography, shaped by the mountains, islands, and coastlines that define the country.
Explore more: https://t.co/UcZ6KGKeJP
Inland regions lean on hearty meats, foraged greens, and aged cheeses, while the islands offer lighter fare built… pic.twitter.com/XKjmVf0zc3
— TasteAtlas (@TasteAtlas) April 29, 2025
Ο Taste Atlas τονίζει: «Η ελληνική κουζίνα είναι βαθιά συνδεδεμένη με τα τοπικά έθιμα και τον ρυθμό των εποχών, το καλοκαίρι φέρνει χαλαρές συγκεντρώσεις με λιχουδιές στα κάρβουνα και φρέσκες σαλάτες κάτω από λαμπερά ηλιοβασιλέματα, ενώ ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από χορταστικά μαγειρευτά και ψημένα στο φούρνο γεύματα που μοιράζονται σε ζεστά, φιλόξενα σπίτια».
Και προσθέτει: «Για να βιώσετε πραγματικά τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, εξερευνήστε αυτά τα 25 πιάτα που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα, την παράδοση και την ποικιλία των γεύσεων που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα».
Τα 25 ελληνικά φαγητά που προτείνει
- Σουβλάκι και γύρος
- Μουσακάς
- Χωριάτικη σαλάτα
- Χόρτα
- Γεμιστά
- Σπανακόπιτα
- Μπουγάτσα
- Ντάκος
- Καλαμαράκια
- Μύδια
- Φάβα
- Κουλούρι
- Τζατζίκι
- Κεφτεδάκια
- Σαγανάκι
- Φασολάκια
- Μπριάμ
- Στιφάδο
- Ντολμάδες
- Μελομακάρονα
- Τσουρέκι
- Κουραμπιέδες
- Βασιλόπιτα
- Λουκουμάδες
- Δίπλες
Δείτε επίσης: