Συγκλονιστική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», ο χορηγός του Ηρακλή Φούρνοι Βενέτη Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ο οποίος κατήγγειλε ότι «τηλεφώνησαν στους διαιτητές του αγώνα Ηρακλή – ΑΕΛ και τους επηρέασαν, γι’ αυτό ας ζητήσει η διοίκηση της ομάδας στην οποία είμαστε χορηγοί, δηλαδή του Ηρακλή, να ανοίξουν τα τηλέφωνα των τεσσάρων διαιτητών και του παρατηρητή».
Ο κ. Μονεμβασιώτης προχώρησε ακόμη περισσότερο, αναφέροντας ότι απείλησαν και τον ίδιο, δυο φορές μάλιστα, οι άνθρωποι της μαφίας του βορείου ομίλου της Super League 2, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, αφού η συνέντευξη δημοσιεύθηκε σε όλα τα ελληνικά sites και αμέσως μετά, αντέδρασε η επίσημη Λάρισα, με δηλώσεις του μεγαλομετόχου της, αλλά και οι άνθρωποι του Ηρακλή.
Ο πρόεδρος του Γ.Σ. ζήτησε να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων, ενώ ακολούθησαν δηλώσεις βετεράνων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παραγόντων που βρίσκονται στην κυανόλευκη οικογένεια, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, του χορηγού του Ηρακλή Φούρνοι Βενέτη και περιμένουν την αντίδραση των αρχών, για να επέλθει επιτέλους η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.
Και είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κάλεσε τον κ. Μονεμβασιώτη να «απολογηθεί» για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Θεσσαλονίκη», αλλά το σωστό θα ήταν να διατάξει και μία έρευνα προκειμένου να «ανοίξουν» τα τηλέφωνα των διαιτητών του αγώνα Ηρακλής Φούρνοι Βενέτη-ΑΕΛ, για να διαπιστωθούν ή όχι οι καταγγελίες του. Πρόκειται για καταγγελίες ενός χορηγού βέβαια κι όχι διοικητικού παράγοντα ή μεγαλομετόχου ποδοσφαιρικής εταιρείας, αλλά ενός ανθρώπου που έχει διοικητική εμπειρία από το παρελθόν κατά την ενασχόλησή του με τον Απόλλωνα Σμύρνης, μόνο που έχει ανοίξει πλέον ο Ασκός του Αιόλου και δεν κλείνει.
Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, περιμένουν πλέον να εμφανιστούν τίμιοι άνθρωποι και να παρέμβουν για να πέσει άπλετο φως στο παρασκήνιο της Superleague 2, αυτό που κατήγγειλε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, στην «Θεσσαλονίκη».
Θα εμφανιστούν αυτοί οι άνθρωποι ή είναι τόσο μεγάλο το «κύκλωμα», τελικά;
Σύντομα θα υπάρξουν επιπλέον εξελίξεις στο θέμα αυτό, ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.