«Είναι τρελός ο πρόεδρος», φωνάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, για τον Θανάση Χατζόπουλο, τον σημερινό πρόεδρο της ΚΑΕ, έναν άνθρωπο που προέρχεται από την κερκίδα των φανατικών του δικεφάλου, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισε να αγοράσει σουίτα στην Τούμπα και πήγαινε στο μπάσκετ, ως φανατικός φίλαθλος της ομάδας.
Έτσι ήρθε και η επόμενη απόφαση, βλέποντας την αγαπημένη του ομάδα να «βουλιάζει» στο μπάσκετ και αποφάσισε να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά, για να βγάλει τον ΠΑΟΚ από το οικονομικό αδιέξοδο.
«Ναι, είμαστε τρελοί, με πρώτο εμένα, που αναλάβαμε τον ΠΑΟΚ εκείνη τη στιγμή, γιατί τότε η ομάδα θα διαλυόταν. Δεν θα υπήρχε μπάσκετ ΠΑΟΚ σήμερα, εάν δεν μπαίναμε να αναλάβουμε τη διοίκηση, για να ξοφλήσουμε τα χρέη. Μπήκαμε, σκύψαμε το κεφάλι, δουλέψαμε, σφίξαμε, αλλά τελικά είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί φέτος, θα κλείσει θετικά η χρονιά, αλλά ακόμη δεν ξοφλάμε», λέει σε μια κατάθεση ψυχής στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» ο Θανάσης Χατζόπουλος και είναι πραγματικός «χείμαρρος»:
«Δεν μπορούσε να ζήσει η ομάδα, θα τελείωνε αργά ή γρήγορα, μπήκαμε για να την βγάλουμε από το αδιέξοδο, αφού τότε είχε χρέη 9 εκατομμύρια ευρώ, βάζω μέσα και το δάνειο του Ιβάν Σαββίδη, που είναι περίπου 2,3 εκ. ευρώ και σήμερα φτάσαμε το χρέος, εάν αφαιρεθεί το δάνειο του κ. Σαββίδη στο 1,5 εκ. ευρώ συνολικά».
Ο κ. Σαββίδης δεν απαιτεί τα χρήματα που έβαλε;
Όχι, ο άνθρωπος βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα κατά το παρελθόν και προσπαθούμε να βρούμε έναν φορολογικό τρόπο, για να σβήσει το δάνειο, αλλά μακάρι να τον είχαμε μαζί μας και τώρα που φαίνεται ότι τελειώνει ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, πιστεύω ότι θα έρθει πιο κοντά μας.
Πότε θα ξοφλήσει ο ΠΑΟΚ, το χρέος προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία;
Με τον ρυθμό που πάμε, στο τέλος του ’25 θα έχουμε βγάλει τη θηλιά από το λαιμό, θα έχουμε πετύχει εξόφληση μεγάλων δόσεων και μετά θα μείνουν μόνο δυο, με 6.000 το μήνα, ποσά που καλύπτονται πλέον με άνεση, ποσό που δεν τρομάζει, αλλά όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά έχουν να κάνουν με τα χρήματα των χορηγιών. Εμείς ιδρώνουμε να πάρουμε ένα χορηγό, γι’ αυτό και ζητάμε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να έρθει πιο κοντά στην ομάδα, γιατί τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι πολύ σημαντικά.
Δεν είστε ευχαριστημένοι από την παρουσία των φιλάθλων στο «Παλατάκι»;
Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε μεγαλύτερη στήριξη με την παρουσία τους, γιατί αυτά τα παιδιά, αυτή η ομάδα αξίζει τη συμπαράστασή τους και εμείς, εκτός από την παρουσία στο γήπεδο και τα έσοδα από τα εισιτήρια, πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Κι έχεις και κάποιους φιλάθλους του πληκτρολογίου, που δεν πατάνε στο γήπεδο και μας βρίζουν, μας λοιδορούν στα social media, όπου τα βλέπω και μου γυρίζουν τα έντερα. Δεν γίνεται να μην δίνεις ούτε ευρώ και να μας βρίζεις κιόλας. Έλα να αναλάβεις την ομάδα, εάν έχεις απαιτήσεις και δεν μπορούμε εμείς να ανταποκριθούμε. Κι επίσης, έλα να ζήσεις το άγχος που περνάμε εμείς κάθε τέλος του μηνός, για να βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε τις παλαιές οφειλές της ομάδας, για να μπορεί να υπάρχει.
Από την φετινή πορεία, είστε ικανοποιημένοι, ως διοικητικοί παράγοντες;
Νομίζω όλοι το βλέπουν ότι εξασφαλίσαμε την είσοδο στην εξάδα, μπορούμε, γιατί όχι, να πάμε και τριάδα. Το μπάτζετ της ομάδας ήταν 500.000 από την αρχή, αλλά το ανεβάσαμε στις 600.000 περίπου, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά και όλο το θέμα είναι πόσα λεφτά έχεις για το μπάτζετ, για να πας όσο πιο ψηλά μπορείς και στην Ευρώπη, όπου δίνουμε τη μάχη πρόκρισης με τους Ελβετούς και ζητάμε τον κόσμο στο «Παλατάκι» για τη ρεβάνς της Τετάρτης, αφού έτσι κι αλλιώς την Ευρωλίγκα την έχουν κλειστή, μόνο για δυο ομάδες.
Πετύχατε και στον προπονητή…
Ναι, έχει μια γλυκιά τρέλα, που ταιριάζει με τη δική μας και με τη δική μου ειδικά, δουλεύει σωστά και θέλουμε να τον κρατήσουμε και του χρόνου. Έχουμε κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις, αλλά τη σοβαρή κουβέντα ανανέωσης δεν την κάναμε ακόμη. Νομίζω κι εκείνος θέλει να μείνει στην ομάδα, την έχει κάνει οικογένεια και αυτό μου αρέσει, γιατί είναι και η δική μου φιλοσοφία, ότι η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια. Γι αυτό και πηγαίνω με το πούλμαν της ομάδας, κοιμάμαι στο ίδιο ξενοδοχείο, φοράω τα ρούχα της ομάδας, κάθομαι στον πάγκο, για να καταλάβουν ότι είμαι κι εγώ μαζί τους και τους στηρίζω. Αυτό θα κάνω όσο είμαι στον ΠΑΟΚ και θα φύγω μόλις καταφέρω να τον εξυγιάνω, να τον αφήσω χωρίς να χρωστάει ούτε ευρώ και αυτό θα γίνει σύντομα.
Τι σημαίνει ΠΑΟΚ για σένα, πρόεδρε;
Τα πάντα! Ζω και αναπνέω για τον ΠΑΟΚ και με τον ΠΑΟΚ και να σας πω και κάτι, υπάρχουν στιγμές που μου δίνουν φοβερό κουράγιο, όπως αυτή η ενέργεια ενός φίλου της ομάδας που ήρθε και έκοψε όλα τα φυτά στο γήπεδο, για τον καλλωπισμό του, χωρίς να πάρει ούτε ευρώ και μάλιστα με δικά του μηχανήματα. Αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν το μεγαλείο του ΠΑΟΚ…