Διαρρήκτης στην Ιταλία συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να… διαβάζει Όμηρο

Ξέχασε να κλέψει!

Must Read

Viral έχει γίνει στα ΜΜΕ της Ιταλίας η είδηση ότι διαρρήκτης εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένου, πήρε στα χέρια ένα βιβλίο και διάβαζε. Ο 38χρονος φέρεται να μπήκε σε διαμέρισμα στην περιοχή Πράτι της Ρώμης από το μπαλκόνι. Η προσοχή του έπεσε πάνω στην Ιλιάδα του Ομήρου και… ξέχασε να κλέψει.

Ο 71χρονος ιδιοκτήτης της οικίας ξύπνησε και ήρθε αντιμέτωπος με τον διαρρήκτη, ο οποίος ήταν απορροφημένος στο βιβλίο.

Ο κλέφτης προσπάθησε να δραπετεύσει από το ίδιο μπαλκόνι, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα. Στην Αστυνομία είπε ότι ανέβηκε στο κτήριο για να επισκεφθεί γνωστό του πρόσωπο. Σην κατοχή του είχε μια τσάντα με ακριβά ρούχα, τα οποία είχαν κλαπεί από άλλο σπίτι το ίδιο βράδυ.

Η αποτυχημένη διάρρηξη τράβηξε την προσοχή του συγγραφέα του βιβλίου, Τζοβάνι Νούτσι (Giovanni Nucci), ο οποίος δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης ότι επιθυμμεί να στείλει στον άνδρα ένα αντίτυπο για να ολοκληρώσει την ανάγνωση.

«Είναι φανταστικό. Θα ήθελα να βρω το άτομο που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και να του δώσω το βιβλίο, γιατί θα έχει συλληφθεί στα μισά της ανάγνωσής του. Θα ήθελα να μπορέσει να το τελειώσει. Είναι μια σουρεαλιστική ιστορία, γεμάτη ανθρωπιά» δήλωσε στην Il Messaggero, (μέσω του ΒΒC) ο συγγραφέας του βιβλίου «The Gods at Six O’Clock», το οποίο αναλύει την Ιλιάδα από την πλευρά των θεών.

Πρόσθεσε, δε, πως ο αγαπημένος του θεός είναι ο Ερμής, προστάτης των κλεφτών και της λογοτεχνίας. «Είναι ξεκάθαρο, όλα ταιριάζουν» αστειεύτηκε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This