Το σάλιο κάνει πιο έγκυρη διάγνωση για τον ιό

Aποκαλύπτει καλύτερα την πιθανότητα σοβαρής εξέλιξης της νόσου

Must Read

Το δείγμα σάλιου είναι πιο αποτελεσματικό από το ρινοφαρυγγικό δείγμα που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα στην αποκάλυψη πόσο μεγάλο είναι το ιικό φορτίο του νέου κορωνοϊού και έτσι μπορεί να προβλέψει καλύτερα τη σοβαρότητα της εξέλιξης της νόσου Covid-19.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές στις ΗΠΑ με επικεφαλής την ιαπωνικής καταγωγής καθηγήτρια Ανοσολογίας Ακίκο Ιβασάκι του Γέιλy. Στην έρευνα που προδημοσίευσαν στο «medRxiv» συμμετείχαν 108 υγιείς εθελοντές, 26 ασθενείς με ήπιο Covid-19, 84 με μέτρια συμπτώματα και 63 σε σοβαρή κατάσταση, από τους οποίους οι 23 τελικά πέθαναν.

Kαταιγίδα κυτταροκινών

Οι ερευνητές συνέκριναν τα ιικά φορτία από δείγματα σάλιου και ρινοφάρυγγα και τα συσχέτισαν με την κατάσταση των ασθενών και το ανοσιακό προφίλ τους, με βάση μια σειρά από σχετικούς βιοδείκτες που δείχνουν την πιθανότητα της αυτοκαταστροφικής «καταιγίδας κυτταροκινών».

Διαπιστώθηκε ότι το ιικό φορτίο του σάλιου είναι σημαντικά υψηλότερο στους ασθενείς που έχουν περισσότερους παράγοντες κινδύνου για Covid-19 όπως είναι η προχωρημένη ηλικία, το ανδρικό φύλο και υποκείμενα νοσήματα, όπως χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, νεφρική νόσος, καρδιαγγειακές και αυτοάνοσες παθήσεις. Επίσης το ιικό φορτίο του σάλιου αποκαλύπτει καλύτερα την πιθανότητα σοβαρής εξέλιξης της νόσου και προβλέπει καλύτερα -σε σχέση με το ιικό φορτίο από τα ρινοφαρυγγικά δείγματα- την πιθανότητα θανάτου ενός ασθενούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This