Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης είναι καταγεγραμμένο σύμπτωμα σε ασθενείς με Covid-19, όμως όλο και πιο πολλοί γιατροί καταγράφουν περιστατικά πρώην ασθενών οι οποίοι ανακτούν αλλοιωμένες τη γεύση και την όσφρηση. Περιπτώσεις ανθρώπων για τους οποίους επί μήνες ο καφές είχε μυρωδιά βενζίνης ή το φρέσκο κρέας είχε γεύση σάπιου ανέδειξαν την ανάγκη για νέες έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην όσφρηση.
Η εφημερίδα «New York Times» συνέλεξε μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές μαρτυρίες πρώην ασθενών με τη λοίμωξη του νέου κορωνοϊού, οι οποίοι εμφάνισαν αλλοιωμένη ή μπερδεμένη όσφρηση ή γεύση το 2020, αρκετό καιρό μετά την ανάρρωσή τους από τον Covid-19 και έναν χρόνο αργότερα σε πολλούς το πρόβλημα παραμένει. Η Μαρσέλ Κούταμπ δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο καφές τής μυρίζει σαν βενζίνη και ότι η όσφρησή της είναι τόσο μπερδεμένη που δεν μπορεί να πάει σε μανάβικο, διότι αισθάνεται ότι όλα τα προϊόντα μυρίζουν άσχημα και δεν αντέχει.
Η Μπρουκ Βίγκατ δεν άντεχε να βρίσκεται κοντά σε κρέας, κρεμμύδια ή σκόρδο, διότι της μύριζαν σαν σάπια, ενώ τα μπρόκολα είχαν μια «χημική» μυρωδιά. Μια τρίτη ασθενής, η Τζάνετ Μαρπλ, είπε ότι γι’ αυτήν ο καφές, το φιστικοβούτυρο και τα κόπρανα είχαν όλα την ίδια μυρωδιά, «σαν καμένο καουτσούκ».