Τον περασμένο Μάρτιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απέτρεπε την χρήση της Ιβερμεκτίνης, για την θεραπεία του κορονοϊού. Επιμέρους μεγάλα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, διέδιδαν τερατολογίες προκειμένου να αποτρέψουν την χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος από ιδιώτες και γιατρούς, κάνοντας λόγο για τρομερές παρενέργειες που οδηγούν μέχρι και στο θάνατο!
Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις από πλήθος επιστημόνων, που κατηγορούσαν πλέον ευθέως τον οργανισμό ότι σαμποτάρει συνειδητά τα φάρμακα, προκειμένου να προωθηθούν τα εμβόλια τα οποία αποφέρουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες που τα παράγουν. Σε αντίθεση με τα φάρμακα, όπως και το συγκεκριμένο, τα οποία είναι πάμφθηνα, αλλά επιπλέον απευθύνονται μόνο σε αυτούς που ήδη νοσούν. Άρα ο τζίρος που δημιουργούν είναι ελάχιστος συγκριτικά με τα εμβόλια.
Όλοι αυτοί λοιπόν χαρακτηρίστηκαν ψεκασμένοι, σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα όμως είχαμε κωμικές καταστάσεις με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα να ανακαλύπτει μυστικό μήνυμα που ανταλλάσσαν μεταξύ τους κάποιοι «ψεκασμένοι», σύμφωνα με το οποίο ο Σωτήρης Τσιόδρας προτείνει την χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου για τον κορονοϊό σε φίλους και γνωστούς. Με σκοπό φυσικά να αποδομήσει όχι τους δήθεν «ψεκασμένους» αλλά την Ιβερμεκτίνη! Το φάρμακο η ανακάλυψη του οποίου έδωσε το βραβείο νόμπελ στους επιστήμονες, αλλά για το Πρώτο Θέμα είναι ένα αντιπαρασιτικό μαντζούνι!
Ιβερμεκτίνη: Το βραβείο νόμπελ
Η ανακάλυψη της οικογένειας ενώσεων αβερμεκτίνης, από την οποία προέρχεται χημικά η ιβερμεκτίνη, έγινε από τον Σατόσι Ομούρα του Πανεπιστημίου Κιτασάτο, Τόκιο και τον Γουίλιαμ Κάμπελ του Ινστιτούτου Θεραπευτικής έρευνας Merck. Ο Ομούρα εντόπισε αβερμεκτίνη από το βακτήριο Streptomyces avermitilis.[48] Ο Κάμπελ καθαρίζει την αβερμεκτίνη από καλλιέργειες που έλαβε ο Ομούρα και οδήγησε σε προσπάθειες που οδήγησαν στην ανακάλυψη της ιβερμεκτίνης, ενός παραγώγου μεγαλύτερης ισχύος και χαμηλότερης τοξικότητας.[49] Η ιβερμεκτίνη εισήχθη το 1981.[50] Το ήμισυ του βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής του 2015 απονεμήθηκε από κοινού στον Κάμπελ και τον Ομούρα για την ανακάλυψη της αβερμεκτίνης,
Δηλαδή ένα φάρμακο του οποίου η ανακάλυψη τιμήθηκε με το βραβείο νόμπελ, για πλήθος κυρίαρχων ΜΜΕ, είναι θεωρία συνωμοσίας των «ψεκασμένων»! Και όχι μόνο αυτό, αλλά αφήνετε να εννοηθεί ότι η χρήση του είναι επικίνδυνη και οδηγεί ακόμα και στον θάνατο!
Η απόφαση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Και κάπου εδώ η πλάκα τελειώνει. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με επίσημη ανακοίνωση του, εισάγει την Ιβερμεκτίνη επίσημα στην μεγαλύτερη κλινική μελέτη που διεξάγει, αναφέροντας ρητά τα ακόλουθα:
Η Ιβερμεκτίνη είναι ένα ασφαλές, αντιπαρασιτικό φάρμακο ευρέος φάσματος που χρησιμοποιείται ευρέως παγκοσμίως για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων.
Με γνωστές αντιιικές ιδιότητες, η ιβερμεκτίνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αναπαραγωγή του SARS-CoV-2 σε εργαστηριακές μελέτες. Μικρές πιλοτικές μελέτες δείχνουν ότι η έγκαιρη χορήγηση με ιβερμεκτίνη μπορεί να μειώσει το ιικό φορτίο και τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε ορισμένους ασθενείς με ήπια λοίμωξη COVID-19.
Παρόλο που η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιείται τακτικά σε ορισμένες χώρες για τη θεραπεία του COVID-19, υπάρχουν λίγα στοιχεία από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές μεγάλης κλίμακας για να καταδειχθεί ότι μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση από την ασθένεια ή να μειώσει την πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο.
Ο καθηγητής Κρις Μπάτλερ, από το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Nuffield, επικεφαλής ερευνητής των διευρυμένων κλινικών δοκιμών PRINCIPLE, δήλωσε: «Η Ιβερμεκτίνη είναι φάρμακο άμεσα διαθέσιμο παγκοσμίως, χρησιμοποιείται ευρέως για πολλές άλλες μολυσματικές ασθένειες, οπότε είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο, ασφαλές, και λόγω των πρώτων υποσχόμενων αποτελεσμάτων σε ορισμένες μελέτες, χρησιμοποιείται ήδη ευρέως για τη θεραπεία του COVID-19 σε πολλές χώρες. Με τη συμπερίληψη της ιβερμεκτίνης σε μια δοκιμή μεγάλης κλίμακας όπως το PRINCIPLE, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές αποδείξεις για να προσδιορίσουμε πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία έναντι του COVID-19 και αν υπάρχουν οφέλη ή βλάβες που σχετίζονται με τη χρήση του. »
Αυτά αναφέρει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην επίσημη ανακοίνωση του.
Το «αντιπαρασιτικό μαντζούνι» λοιπόν, γίνεται δεκτό από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και τα ερωτήματα πλέον είναι συντριπτικά: Ποιοι τορπιλίζουν τις έρευνες για τα φάρμακα κατά του κορονοϊού; Ποιους ακριβώς εξυπηρετεί αυτό το συντονισμένο όπως φαίνεται σαμποτάζ;
Διαβάστε για το έγγραφο – περίληψη των κλινικών μελετών για την αποτελεσματικότητα της Ιβερμεκτίνης, από την Front Line Covid-19 Critical Care Alliance