Το γουακαμόλε δεν κάνει καλό μόνο στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας μας με την ξεχωριστή γεύση του, αλλά υψώνει και φυσική ασπίδα προστασίας του οργανισμού στον καρκίνο. Μαζί με άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως το σπανάκι, οι μπανάνες και τα όσπρια, σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα, βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα με το που εμφανίζονται στον οργανισμό.
Η μελέτη που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Cell» ερευνητές του University of Basel στη Βασιλεία, με επικεφαλής τον δρα Jonas Lötscher, ανακάλυψε ότι, για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα Τ λεμφοκύτταρα, πρέπει να βρίσκονται σε περιβάλλον πλούσιο σε μαγνήσιο. Πρόκειται για κύτταρα που αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μαγνήσιο, που μπορεί να ληφθεί από τροφές όπως το γουακαμόλε, ενεργοποιεί τα Τ λεμφοκύτταρα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσκολληθούν πάνω στα καρκινικά. Μάλιστα, όσο πιο πολύ μαγνήσιο υπάρχει τόσο πιο ισχυρό είναι το δέσιμο του Τ λεμφοκυττάρου με το καρκινικό κύτταρα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο αυξημένες οι πιθανότητες να το εξολοθρεύσει.
Οι ερευνητές στην Ελβετία δεν πρόκειται να περιοριστούν στην παραπάνω ανακάλυψη, η οποία είναι σημαντική για τη διατροφή όλων των ανθρώπων. Σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τα ευρήματά τους ώστε να αναπτυχθούν νέες ανοσοθεραπείες για καρκινοπαθείς, οι οποίες θα είναι πιο αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου από τις υπάρχουσες.