Στο μητρικό γάλα και στο αίμα τα πρώτα σημάδια για τον καρκίνο του μαστού

Must Read

Ανακάλυψη που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών έκαναν ερευνητές στη Νέα Υόρκη, καθώς διαπίστωσαν ότι τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια για τον καρκίνο του μαστού μπορεί να εντοπιστούν στο μητρικό γάλα και στο αίμα.

Οι ερευνητές του αμερικανικού Clarkson University διαπίστωσαν ότι οι έγκυοι με καρκίνο του μαστού έχουν στο μητρικό γάλα τα ίδια επίπεδα από 23 πρωτεΐνες, τα οποία διαφέρουν χαρακτηριστικά από τα επίπεδα στις υγιείς γυναίκες. Ο Ντάνιελ Γουίθαμ, που συμμετείχε στην έρευνα, αποκάλυψε ότι το επόμενο βήμα της μελέτης τους έδειξε ότι οι ίδιες πρωτεΐνες ήταν επίσης «ανιχνεύσιμες στο αίμα».

Η ανακάλυψη «έλυσε» τα χέρια των ερευνητών, καθώς σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσουν διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο του μαστού με βάση τα επίπεδα των 23 πρωτεϊνών όχι μόνο για τις εγκύους, αλλά για όλες τις γυναίκες.
Το τεστ μπορεί να συστήνεται στις γυναίκες οι οποίες για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνουν τακτικά μαστογραφία και συνεπώς κινδυνεύουν να αναπτύξουν τον καρκίνο χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Βέβαια, όπως επισημαίνει η ερευνητική ομάδα, για τη δημιουργία αιματολογικής εξέτασης με υψηλή αποτελεσματικότητα στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού απαιτείται η διενέργεια περαιτέρω ερευνών. Ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξοι, καθώς έκαναν το πρώτο βήμα που ανοίγει τον δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This