Κορωνοϊός: «Τεστ ανοσίας θα έδειχνε ποιος χρειάζεται 4η δόση» λέει ο αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ

Υπερασπίστηκε τα οφέλη από την 4η δόση παρά τους προβληματισμούς των πολιτών

Must Read

Στην ανάγκη ύπαρξης ενός απλού τεστ ανοσίας για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο καθηγητής υπερασπίστηκε την απόφαση για την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, παρά τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για το όφελος της αναμνηστικής δόσης. «Όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι ένα βήμα μπροστά την κατηγορούμε για επιστημονική προπέτεια. Αυτήν την φορά κινείται όπως η Επιτροπή στο Ισραήλ».

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν λέει πως δεν έχει όφελος ο εμβολιασμός με την τέταρτη δόση ενός ανθρώπου ηλικίας άνω των 30 ετών, αλλά πως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα τέτοια στοιχεία, προφανώς εικάζοντας ότι σύντομα θα έχει στα χέρια της τέτοια δεδομένα», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σε σχέση με τους προβληματισμούς των πολιτών για την ενισχυμένη δόση του εμβολίου που θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις ο κ. Παναγιωτακόπουλος αρκέστηκε να χαρακτηρίσει λογικές τις σκέψεις του καθενός. «Νομίζω ότι η Επιτροπή από όλα τα σχόλια που προκλήθηκαν έλαβε το μήνυμα. Είναι λογικές οι σκέψεις του καθενός».




Τόνισε επίσης πως «η επιστήμη μας χρωστάει ένα απλό τεστ, της καθημερινότητας, που να προσδιορίζει την ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό. Θα μπορούσε έτσι ο καθένας να κάνει ένα τεστ και να ξέρει αν πρέπει να κάνει μια τέταρτη ή μια πέμπτη δόση του εμβολίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This