Ταχίνι: Το φυσικό superfood

Είναι 100% αλεσµένο σησάµι, χωρίς καµία προσθήκη άλλων πρόσθετων

Must Read

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν και να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους διατροφής, επιλέγοντας περισσότερο πρωτογενή τρόφιµα.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Τα περισσότερα από αυτά είναι προϊόντα που παράγονται µε πολύ µικρή επεξεργασία και συµβάλλουν στην ενίσχυση της θρεπτικής αξίας του ηµερήσιου διαιτολογίου τους. Ενα τρόφιµο που συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια και έχει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον είναι το ταχίνι.

Το ταχίνι είναι 100% αλεσµένο σησάµι, χωρίς καµία προσθήκη άλλων πρόσθετων. Είναι, λοιπόν, ένα τρόφιµο φυτικής προέλευσης, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα στην καθηµερινή διατροφή µας, αλλά και ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών.

Μελέτες από ερευνητικά κέντρα από όλον τον κόσμο έχουν αποδείξει τον ρόλο της τακτικής κατανάλωσης ταχινιού στην προστασία της καρδιάς, στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας, στην προστασία της επιδερμίδας και στη συνολική του δράση στην υποστήριξη της θρέψης.

Ποιοι πρέπει να καταναλώνουν ταχίνι τακτικά;

  • Παιδιά και έφηβοι: Βασικότερος λόγος που προτείνεται η χρήση ταχινιού από την παιδική ηλικία είναι η εξοικείωση του παιδιού με πρωτογενείς γεύσεις και τρόφιμα.
  • Ατομα τρίτης ηλικίας: Αποτελούν μια ιδιαίτερη ηλικιακή ομάδα. Το ταχίνι καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους!
  • Ατομα με προδιάθεση για καρδιαγγειακά προβλήματα και υπέρταση.
  • Ατομα με προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη.
  • Χορτοφάγοι: Το ταχίνι θεωρείται εξαιρετική επιλογή για όλους όσοι τρέφονται με έναν πιο φυσικό τρόπο.

Βάσει λοιπόν αυτών των πρόσφατων ευρημάτων, θα πρέπει να θεωρήσουμε το ταχίνι ένα λειτουργικό τρόφιμο, που μπορεί να αποτελέσει μέρος της καθημερινής διατροφής όλων. Για όσους προτιμούν μια πιο γλυκιά γεύση, ο συνδυασμός του με λίγο μέλι μπορεί να είναι η λύση. Σε κάθε όμως περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέρος του πρωινού, των σνακ ή ακόμα και των κυρίως γευμάτων στην προσπάθεια για μια πιο υγιεινή διατροφή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This