Νέα έρευνα: Οι επαναλαμβανόμενες δόσεις εμβολίου mRNA πλήττουν το ανοσοποιητικό

Must Read

Ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός κατά του COVID-19 αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τους ανθρώπους επιρρεπείς σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως ο καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

 

Πολλαπλές δόσεις των εμβολίων Pfizer ή Moderna για τον COVID-19 οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων που ονομάζονται IgG4, τα οποία μπορούν να παρέχουν προστατευτική δράση. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος όγκος αποδεικτικών στοιχείων δείχνει ότι τα «ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα» της υποκατηγορίας της ανοσοσφαιρίνης στην πραγματικότητα καθιστούν το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ευαίσθητο στην πρωτεΐνη ακίδας COVID-19 στα εμβόλια, είπαν οι ερευνητές στην εργασία.

Επισήμαναν τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια με επαναλαμβανόμενη χορήγηση δόσεων από τον αρχικό εμβολιασμό για τον COVID-19 «μείωσε σημαντικά» την προστασία τόσο από τις παραλλαγές του ιού Delta όσο και από τον ιό Omicron και δοκιμές που βρήκαν αύξηση στα επίπεδα IgG4 μετά από επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό Pfizer, υποδηλώνουν εξάντληση του ανοσοποιητικού .

Μελέτες έχουν εντοπίσει υψηλότερα επίπεδα IgG4 σε άτομα που πέθαναν με COVID-19 σε σύγκριση με εκείνα που ανάρρωσαν και συνέδεσαν τα επίπεδα με έναν άλλο γνωστό καθοριστικό παράγοντα θνησιμότητας που σχετίζεται με τον COVID-19, σημείωσαν επίσης οι ερευνητές.

Μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας έδειξε επίσης ότι τα εμβόλια κατά του HIV, της ελονοσίας και του κοκκύτη επάγουν επίσης την παραγωγή IgG4.

«Συνοπτικά, οι επιδημιολογικές μελέτες COVID-19 που αναφέρονται στην εργασία μας και η αποτυχία των εμβολίων HIV, ελονοσίας και κοκκύτη αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση των επιπέδων IgG4 βλάπτει τις ανοσολογικές αποκρίσεις», δήλωσε ο Alberto Rubio Casillas, ερευνητής στο εργαστήριο βιολογίας στο το Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό και ένας από τους συγγραφείς της νέας εργασίας.

Η εργασία δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Vaccines τον Μάιο.

Οι αξιωματούχοι της Pfizer και της Moderna δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA (mRNA) στα εμβόλιά τους.

Ο Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν, ο οποίος βοήθησε στην εφεύρεση της τεχνολογίας, είπε ότι το έγγραφο επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του για τις αρνητικές επιπτώσεις του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού.

«Προειδοποίησα ότι οι επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό που ονομάζεται ανοχή υψηλής ζώνης, του οποίου η μετάβαση σε IgG4 είναι ένας από τους μηχανισμούς. Και τώρα έχουμε δεδομένα που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι αυτό συμβαίνει στην περίπτωση αυτού (του mRNA) καθώς και σε ορισμένα άλλα εμβόλια», είπε ο Malone, ο οποίος δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη μελέτη.

«Επομένως, είναι ουσιαστικά επιβεβαιωμένο ότι αυτή η βιασύνη για τη χορήγηση και την εκ νέου χορήγηση χωρίς να υπάρχουν σταθερά δεδομένα για την υποστήριξη αυτών των αποφάσεων ήταν εξαιρετικά αντιπαραγωγική και φαίνεται να είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων που είναι στην πραγματικότητα πιο επιρρεπείς στη νόσο».

Πιθανά Προβλήματα

Το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλείται από τον επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, είπαν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This