Ανησυχία στη Γαλλία για την αύξηση στα κρούσματα covid – Να ανησυχούμε στην Ελλάδα;

Must Read

Μπορεί να έχουμε αφήσει πίσω μας για τα καλά την «σκληρή» εποχή της πανδημίας, τότε που επικρατούσε η καραντίνα και η μάσκα και το αντισηπτικό ήταν τα αξεσουάρ που είχαμε μαζί μας καθημερινά, ωστόσο, ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει και δηλώνει την παρουσία του δυναμικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, έστω και αν εμείς κάνουμε πως δεν τον «ακούμε».

Αύξηση κρουσμάτων του covid παρατηρούνται εν μέσω καλοκαιριού σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αγγλία αλλά και η Ινδία, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ειδικότερα στην Γαλλία, στα επείγοντα των νοσοκομείων, οι αφίξεις με υποψίες για Covid αυξήθηκαν κατά 31% την εβδομάδα από τις 31 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου σε σύγκριση με την προηγούμενη και τα κρούσματα έφθασαν τα 920.

Επίσης οι ιατρικές πράξεις με υποψίες για Covid-19 έχουν αυξηθεί σε όλες τις ηλικίες και ανήλθαν σε περισσότερες από 1.500 στην αρχή Αυγούστου, σημειώνοντας άλμα κατά 84% μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας.

 

Την ίδια στιγμή που ο ιός δεν αποτελεί πλέον έκτακτη ανάγκη για τον ΠΟΥ «συνεχίζει να κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες, συνεχίζει να σκοτώνει και να αλλάζει», λέει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την ίδια στιγμή στην χώρα μας τα ποσοστά είναι επίσης αυξημένα. Σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, η παραλλαγή Eris φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Επίσης την εβδομάδα από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου οι εισαγωγές παρουσίασαν αύξηση όπως και η θετικότητα.

 

Μην ξεχνάμε ότι κάθε εβδομάδα έχουμε θανάτους από τη νόσο ενώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παραλλαγή Eris που τώρα βρίσκεται στο 11% θα επικρατήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα σε δύο με τρεις εβδομάδες. Πάντως,λένε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η νόσηση δεν είναι βαριά και περνά σαν μια απλή ίωση.

Δείτε επίσης:

Στο έλεος κορωνοϊού αιλουροειδών οι γάτες στην Κύπρο – Χιλιάδες τα νεκρά ζώα στο νησί της Αφροδίτης!

Για νέα δόση εμβολίου το φθινόπωρο μίλησε η Μίνα Γκάγκα

Έκθεση ΕΟΔΥ: Δυναμικό «παρών» από την παραλλαγή Eris – 22 θάνατοι, 18 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This