Στο ελαιόλαδο, και μάλιστα το ελληνικό, αναζητούν πανεπιστημιακοί ερευνητές του εξωτερικού το μυστικό για την άμυνα στο Αλτσχάιμερ.
Συγκεκριμένα, τα τρία αμερικανικά πανεπιστήμια Auburn, Τemple και Yale School of Public Health μελετούν την επίδραση του ελαιολάδου σε υγιή άτομα με οικογενειακό ιστορικό της νόσου Αλτσχάιμερ, στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής με τίτλο «EVOO for Brain Health».
Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιoλάδου στην καθημερινή διατροφή των εθελοντών της έρευνας προωθεί την ενίσχυση της υγείας των ατόμων που έχουν γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους ερευνητές των Αμερικανικών πανεπιστημίων είναι το «Plus Health Green Evoo» των «βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου», υψηλής περιεκτικότητας σε ελαιοκανθάλη
«Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Plus Health Green Evoo» είναι ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο εξειδικευμένης παραγωγής, προερχόμενο από πέντε διαφορετικές ποικιλίες ελιάς, με περιεκτικότητα 977 mg/kg ελαιοκανθάλης, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 720% τον μέσο όρο δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135 mg/kg), που συμπεριλήφθηκαν και σε μελέτη, που πραγματοποιήθηκε και στο Πανεπιστήμιο Davis, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σακελλαρόπουλος.