Η άθληση σε όλες τις ηλικίες μπορεί να αντιστρέψει τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής

Must Read

Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνει κανείς «fit», καθώς νέα έρευνα από την Αυστραλία έδειξε ότι, ακόμη και αν αρχίσει να γυμνάζεται στα 50 του χρόνια, μπορεί να αντιστρέψει τις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής από την τεμπελιά στα νιάτα του.

Η έρευνα, που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Plos Medicine» ερευνητές από το University of Sydney, βασίστηκε στη μελέτη 11.000 γυναικών τις οποίες συναντούσαν κάθε τρία χρόνια για να καταγράψουν την κατάσταση της υγείας τους, την ποιότητα της ζωής τους και το πόσο συχνά γυμνάζονταν.

Στο ξεκίνημα της έρευνας, το 1996, οι εθελόντριες ήταν 47-52 ετών και ανάμεσά τους ήταν γυναίκες που τα προηγούμενα 15 χρόνια γυμνάζονταν σταθερά 150 λεπτά την εβδομάδα, όσα συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Από τις γυναίκες που στο ξεκίνημα της έρευνας δεν γυμνάζονταν υπήρξαν κάποιες που άρχισαν να γυμνάζονται και έπιασαν το όριο των 150 λεπτών εβδομαδιαίας άσκησης στα 55 τους και άλλες στα 60 ή στα 65. Υπήρξαν και γυναίκες που δεν έπιασαν ποτέ το όριο, διότι δεν γυμνάζονταν.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που έπιασαν το όριο μέχρι να κλείσουν τα 55 χρόνια ζωής είχαν το ίδιο καλή υγεία, ποιότητα ζωής και ευεξία με τις γυναίκες που ξεκίνησαν την έρευνα έχοντας 15 χρόνια εβδομαδιαίας γυμναστικής 150 λεπτών. Και οι δύο κατηγορίες είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις γυναίκες που δεν γυμνάζονταν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This