Καμπανάκι κινδύνου από τον ΠΟΥ: 10.000 θάνατοι ημερησίως στην Ευρώπη από καρδιαγγειακές παθήσεις

«Η εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών που αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης αλατιού θα μπορούσε να σώσει περίπου 900.000 ζωές»

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σχετικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους ημερησίως, καλώντας τους Ευρωπαίους να καταναλώνουν λιγότερο αλάτι!

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για τέσσερις στους δέκα θανάτους στην Ευρώπη, δηλαδή 10.000 θανάτους την ημέρα και 4 εκατομμύρια ετησίως, ευθύνονται οι καρδιαγγειακές παθήσεις. «Η εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών που αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης αλατιού κατά 25% θα μπορούσε να σώσει περίπου 900.000 ζωές που χάνονται από καρδιαγγειακές παθήσεις έως το 2030», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, ο Περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι στην Γηραιά Ήπειρο, ένας στους τρεις ενήλικες μεταξύ 30 και 79 ετών πάσχει από υπέρταση, κάτι που συχνά οφείλεται στην κατανάλωση αλατιού. «Η υψηλή πρόσληψη αλατιού αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά», ανέφερε ο ΠΟΥ, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη έχει τον υψηλότερο επιπολασμό υπέρτασης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι άνδρες στην περιοχή -η οποία εκτείνεται μέχρι την Κεντρική Ασία- έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα σε σχέση με τις γυναίκες. Τέλος, ο ΠΟΥ σημειώνει πως το χάσμα είναι και γεωγραφικό: η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος νέος (μεταξύ 30 και 69 ετών) από μια ασθένεια αυτού του τύπου είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερη στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία από ό,τι στη Δυτική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This